• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 februari 2010

Groene Thaise kipcurry

groene-thaise-kipcurry-john-torodeJe hebt groene en rode currypasta. Ik ben van het groene type. Veel geuriger, frisser, spannender, als je het mij vraagt. Toevallig kwam afgelopen weekend vriendin Charlotte eten, die mij het recept vroeg voor groene currypasta. Dat had ze vorig jaar tijdens een kookcursus in Thailand weliswaar zelf leren maken, maar, zoals dat gaat, waren de aantekeningen intussen spoorloos verdwenen. Edoch, redding is nabij.

Rij ingrediënten
Op zoek naar een leuk kiprecept in het gisteren besproken boek KIP van John Torode stuitte ik ineens op zijn versie van groene Thaise kipcurry, inclusief hoe je nou die lekkere groene currypasta maakt. Tot zover het goede nieuws. Er gaat namelijk een enorme rij ingrediënten in: koriander (zowel verse als zaad), komijn, foelie, nootmuskaat, maar liefst 9 teentjes knoflook en 9 sjalotjes, citroengras, djeroek poeroetblaadjes (ach die geuren zo heerlijk!), garnalenpasta (ach die stinkt zo afgrijselijk!) en niet te vergeten 19 van die lange, groene chilipepers, want een currypasta moet natuurlijk wel pittig zijn.

Levendig groen
Terug naar het goede nieuws: moeilijk is het allemaal niet, en langdurig ook al niet, want zoals vaak in Aziatische gerechten, is het een kwestie van de boel allemaal bij elkaar gooien en stampen en wokken en klaar is Kees. Zo ook hier. Sterker nog, John geeft zelfs expliciet als tip om de boel niet in de pan te doen: ‘Kook groene kerriepasta niet door als de kip gaar is, omdat het levendige groen dan grijs wordt. Bovendien wordt de smaak eerder bitter dan pikant kruidig.’

Wilde aubergines
Alleen waar een mens zo snel Thaise wilde aubergines (solanum torvum) vandaan haalt, mag Joost weten. En meneer Torode geeft ons daar geen enkele hulp of suggestie bij, helaas. Maar ik zou daar net zo vrolijk iets anders voor nemen. Peultjes of boontjes bijvoorbeeld, ook groen. Of wat handjes verse spinazie. Of oesterzwammen. Enfin, u snapt het principe.

Hier vind je het volledige recept van Mijn eigen groene Thaise kipcurry van John Torode. Het komt zoals gezegd uit diens boek KIP, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pompoen met paddestoelen en burrata

Tonijnsalade

Oesterzwammenrecept

Vorig bericht: « Raymond Blanc’s Kitchen Secrets
Volgend bericht: Kookprogramma Instant Restaurant »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN