• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 april 2010

Kookboek Risotto

risottoboekGisteren zetten ik drie bakken zelfgetrokken kippenbouillon in de vriezer, mezelf al verkneukelend over binnenkortse risotto’s. Niets heerlijkers immers dan zelfgemaakte risotto. Maar wat voor variant? Het kersverse kookboek Risotto weet daar wel raad mee. Er staan maar liefst 34 risottorecepten in, want werkelijk álles kan in de risotto, zo blijkt maar weer. Vooral kleine restjes die je nog hebt rondslingeren, of dat nu bietjes zijn of venkel, gedroogde paddestoelen of tomaat. Reuze handig dus.

Roeren of niet?
En nu niet piepen dat risotto maken zo’n gedoe is, dat beetje roeren is toch zo erg niet? Alhoewel, steeds meer chefs roeren helemaal niet, maar laten de boel lekker een kwartiertje sudderen. Afgelopen maandag deed Raymond Blanc het nog in zijn tv-serie Kitchen Secrets, en ook Jeroen Meus van Plat Préféré keek het principe af in Italië bij een heuse risottoboer. Nu, iets in een pan laten sudderen dat kunnen we allemaal. In dit boek gaat auteur Laura Zavan echter uit van de officiële oerversie, en dat betekent roeren, roeren, roeren

Carnaroli, Vialone Nano en Arborio
Stijlvolle fotografie, variërend van complete smeuïge bordjes tot alleen wat ingrediënten van bovenaf gefotografeerd. Want tja, 34 risotto’s op de foto krijgen, da’s nogal een klus. Die sappige bordjes met rijst lijken natuurlijk allemaal sprekend op elkaar. Nou ja, behalve de bietjes- en de inktvisversie dan. Ook recepten van bouillons ontbreken niet (groente, kip, rund, vis, schaaldieren, je zelfs van een blokje!) en natuurlijk zijn er ook risottoballen – ideaal voor koude restjes overgebleven risotto. Ook is er uitleg over wat nu het verschil is tussen Carnaroli, Vialone Nano en Arborio. Snelkookrisotto uit de supermarkt komt hier wijselijk niet ter sprake.

Met aardbeien?!
Vierendertig risotto’s, ik zei het al, dus de ware liefhebber is voorlopig onder de pannen. Ik heb toevallig gisteren al een zakje inkt gekocht bij de visboer om nu eindelijk eens zo’n pikzwarte inktvisrisotto te maken. En die met gorgonzola en peer lijkt me ook wel wat. Of eerst nog even de primavera met artisjokken, asperges, courgette, doperstjes en boontjes?

Laura Zavan, Risotto, uitgeverij Becht, ISBN 9789023012795, € 9,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Alles over risottorijst (1)

Kookboek Madeleines

Kookboek Jam & Zuur

Vorig bericht: « Feuilleton antipakjeskookboek (6): de recepten
Volgend bericht: Feuilleton antipakjeskookboek (7): de proefkonijnen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN