• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 augustus 2010

Pruimenchutney

Eigenlijk is chutney zo’n beetje het raarst denkbare recept. En makkelijker kun je het werkelijk niet krijgen. Flikker een wonderlijke combinatie van ingrediënten in een pan en laat op het vuur een tijdje pruttelen. Dan in potten doen en een maandje afwachten hoe het is geworden. Hoogst bizar, als je erover nadenkt. Maar dat moet je niet doen, je moet gewoon de keuken in en het een keer proberen.

Ik zat nog steeds met een halve kist mooie kleine paarse pruimpjes uit Frankrijk. Ik had al pruimenjam gemaakt, en kip met pruimen uit de oven, en terwijl ik dit schrijf staat meneer Kokenmetkarin pruimengemberijs te maken, maar het moest nu toch echt afgelopen wezen met die pruimen. Pruimenchutney dus.

Wat ging erin? Het recept komt van mijn moestuinierende vriendin Helene en heeft al eens in mijn Culinaire Kalender gestaan, dus ik hou het hier kort. Heel veel pruimen, veel gesnipperde uien, rozijnen, een rode peper voor de pit, wat verse gember (lag nog in de koelkast), wat stemgember (want de verse gember was wel erg weinig), grove mosterd, een halve fles wijnazijn, veel suiker, nog wat peper, zout en oja, kerriepoeder.

En dan? Langzaam aan de kook brengen (dat duurt al een half uur) en dan een uur zacht laten pruttelen. Of langer, net zolang als het er een beetje jam-achtig uitziet. Althans, chutney-achtig dus. In brandschone potjes doen, even op z’n kop en dan verder af laten koelen. Een maand in de donkere voorraadkast zetten en dan pas opeten. Blijft zeker een jaar goed, als het niet langer is.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Antipakjesavond: vispakketjes

Pompoen met paddestoelen en burrata

Tomatensoep zonder pakje

Vorig bericht: « Hoe maak ik jam
Volgend bericht: Culinaire kalender 2011 nu al in de winkel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN