• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 augustus 2010

Dadel-banaancake

Zoals beloofd vandaag een recept uit het gisteren besproken boek I love cake, taart en toetjes. En ja, ik weet ook wel dat ‘dadel banaan cake’ een grammaticale gruwel is, maar Google raakt van slag van dadel-banaancake. Nou vooruit dan maar. Op de foto ziet hij er prachtig uit en bovendien ben ik gek op dadels, dus deze lijkt me wel wat. Een bananenfan ben ik daarentegen niet heel erg, maar ach, die neem ik in dit geval graag op de koop toe.

Over koop gesproken, koop wel een beetje sappige dadels (tip: de Turk!), niet van die uitgedroogde gevallen. Het recept gaat uit van lichtgezouten boter, dat hebben wij hier zelden in huis. Maar je kunt ook gewone boter gebruiken en dan een snufje zout toevoegen. Hij wordt niet gebakken in wat wij een cakevorm noemen (een langwerpige), maar een vierkant bakblik. Heb je die niet, dan kan een ronde springvorm natuurlijk ook.

Nodig voor 1 cake (8 personen)
250 g dadels zonder pit
1 dl water
Sap en rasp van 1 citroen
2 overrijpe bananen
180 g zachte boter
180 g suiker
3 eieren
225 g bloem
1,5 tl bakpoeder
snufje zout

Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een vierkante bakvorm van 20×20 cm in met boter en bepoeder met bloem.
Hou 5 à 6 dadels apart. Doe de overige dadels in een steelpan met water, citroensap en –rasp. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot de dadels zacht zijn. Pureer de (ik neem aan uitgelekte, KmK) dadels met de staafmixer. Prak de bananen met een vork fijn (of neem de staafmixer, als je die nu toch uit de la hebt getrokken, KmK). Klop de boter en de suiker tot een wit schuimig mengsel. Voeg de bananenpuree en de eieren toe en klop goed door. Zeef bloem, bakpoeder en een snufje zout erboven en klop erdoor tot een glad mengsel. Schep de helft van het beslag in de vorm. Verdeel er de dadelpuree over. Schep de rest van het beslag in de vorm. Snij de achtergehouden dadels in dunne plakjes en verdeel ze over de cake.
Bak de cake ongeveer 75 minuten of net zo lang tot de bovenkant stevig en goudbruin is. Neem uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de cake verder afkoelen.
Dit recept komt uit het boek I love cake, taart en toetjes. Lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Miso-noedelsoep (ramen)

Asperges van Ottolenghi

Recepten uit Trouw online

Vorig bericht: « Taartenboek I love cake
Volgend bericht: Koken met Karin in Trouw: aardappelpuree »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN