• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 september 2010

Donna Hay Seizoenskookboek

Van E621 (glutamaat) is bekend dat fabrikanten het expres over de chips strooien om te zorgen dat je altijd die hele zak meteen leegeet. Wat o wat strooit Donna Hay toch over haar boeken uit? Mevrouw Hay is een mirakel. Nu heeft ze alweer zo’n tongstrelend kookboek af, Seizoenskookboek geheten. Groot (25 x 28 cm), dik (320 pagina’s) en met waanzinnige foto’s van gerechten die je stuk voor stuk wilt gaan maken.

Magazine
Hoe krijgt ze zo’n productiesnelheid voor elkaar? Ik was nog lang niet klaar met dat vorige grote dikke boek dat krap een jaar geleden uitkwam, No time to cook. Nu luidt de ondertitel van het boek ‘de beste recepten uit donna hay magazine’, dus dat wijst erop dat het een bundeling is van recepten die ze toch nog had liggen. Maar is dat erg? Niet als je dat magazine niet hebt.

Hemeltje
Het boek is, hoe kan het ook anders, ingedeeld volgens de vier seizoenen, en die zijn weer gesplitst in ‘hartig’ en ‘zoet’. En werkelijk álles is even lekker in beeld gebracht. Als ik me alleen even tot de zomer beperk is het al moeilijk kiezen tussen de garnalen en stro-aardappeltjes met aïoli van groene olijven, de mini-quiches met geitenkaas en vijg, de tonijnspiezen met koriander, sesam en limoen en och hemeltje lief, wat liggen die rode mulletjes met kerstomaat en knoflookkruim me ontzettend toe te lachen. Een boek om gek van te worden. En dan moeten de frambozentaart en vierkante pavlova nog komen, hoewel die bij haar overigens onder het voorjaar vallen.

Perfect
Je moet er wel tegen kunnen dat in de wereld van mevrouw Hay alles perfect is. Dat begint al met die onmogelijk volle appelbomen op de cover. Of zijn die erin gephotoshopt? De herfst is bij haar nooit nat, guur en ongezellig, maar fotogeniek met leuke kinderen en thermosflessen warme chocolademelk in een pittoresk najaarsbos. In de winter worden er doodleuk buiten mosselen gegeten op een gezellig vuurtje aan het strand. Dat zie ik mezelf in januari op Zandvoort toch niet zo snel doen. Maar in Australië is het nooit echt naar weer, toch? Ach, ons klimaat is dan weer geschikt voor het lekker wegkruipen op de bank met een dik kookboek.

Morgen gaan we koken uit het boek. Althans…

Donna Hay, Seizoenskookboek, uitgeverij Van Dishoeck, ISBN, 9789047514695, € 34,99

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookbook Plenty More

Nieuwe kookboeken herfst 2011

Kookboek 365

Vorig bericht: « Pesto (niet uit een potje)
Volgend bericht: Bloemkoolbeignets »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN