• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 september 2010

Bloemkoolbeignets

In huize Koken met Karin wordt niks weggegooid. Althans, niks eetbaars. Maar ik ben wel vaak de deur uit, dus dan kan het zomaar gebeuren dat ik ineens een halve bloemkool tegenkom in de koelkast, overgebleven van de bloemkoolsoep van vorige week en daarna prompt vergeten. Wat doe je daarmee? Beignets maken. Of fritters, als je meer Angelsaksisch bent ingesteld. Voor Japanologen: tempura. Een lekker vegetarisch voorgerecht of borrelhapje.

Een fluitje van een cent! Bloemkool in (niet te grote) roosjes verdelen. 1 volle dessertlepel kerriepoeder (ik had Madras) mengen met 6 eetlepels bloem, plus zout en peper. Vervolgens net zoveel bruisend bronwater toevoegen tot je een yoghurtdik geel papje hebt. Schep daar de bloemkoolroosjes goed doorheen. Te dun? Beetje bloem erbij strooien, het papje moet goed plakken rondom de roosjes.

Plantaardige olie verhitten in een pan. Dat hoeft niet in een frituurpan, ik neem gewoon een stevige steelpan. Hoe kleiner de pan, hoe minder olie erin hoeft. Dat scheelt weer. Als een erin gegooid broodkruimeltje flink begint te bruisen en borrelen, is de olie heet genoeg. Bak de bloemkoolroosjes in porties, een minuutje is genoeg, en schep ze eruit met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met een kruidige yoghurtdip van yoghurt, fijngehakte koriander, peper en zout. Maar ik had geen yoghurt meer in huis, wel Japanse wasabi-mayonaise. Ook heel lekker.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pindakaas

Lentefrittata met wintergroenten

Pompoen met paddestoelen en burrata

Vorig bericht: « Donna Hay Seizoenskookboek
Volgend bericht: Pavlova EHBO tips »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN