• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 oktober 2010

Jan pannenkoeken

Strategisch rond lunchtijd gaat de deurbel. De postbode met een doos vol pannenkoeken en poffertjes van Jan. Jan wie? Dat staat er niet bij. Volgens het bijbehorende persbericht heet hij zelfs JAN. En hij bakt al 20 jaar pannenkoeken. De verpakking ziet er in ieder geval fleurig uit, met leuke tekeningetjes, en ook de bijbehorende website is lekker kek. Maar hoe smaken ze?

Ambachtelijk
Maar prefab-pannenkoeken, die hadden we toch al? Die muffe gummi-schijven uit de supermarkt? Er schijnen kinderen te bestaan die er dol op zijn, soms tot wanhoop van hun eigen ouders, maar ze lijken werkelijk in de verste verte niet op zelfgebakken pannenkoeken. Maar deze zijn anders, zegt het persbericht. ‘Ambachtelijk en dun, net zoals ze thuis worden gebakken.’ Oei, bij het woord ‘ambachtelijk’ gaan hier altijd de alarmsirenes loeien…

Appelschenkstroop
Snel in de pan ermee. Het kan ook in de magnetron, maar volgens Jan is opwarmen het lekkerst in een pan met een klontje boter. Daar worden ze wel een beetje vettig van, maar nou ja. In het plastic roken ze naar niks, maar als ze uit de pan komen ruiken ze gek genoeg een tikje zurig. Snel stroop erover heen. De lekkerste appelschenkstroop die ik ken. Ook van een Jan! Maar deze durft gewoon met z’n volledige naam (Jan Bax Veen) op de verpakking te gaan staan.

Onregelmatig
The proof of the eating is in the … eh… pancake. En het moet gezegd: ze zijn lekker. Inderdaad dun, niet perfect rond maar een beetje ambachtelijk huisgemaakt onregelmatig en niet gummi-achtig maar een tikje smeuïg. Niet zoals mijn zelfgebakken pannenkoeken (het idee!), maar alleszins acceptabel. ’s Avonds probeer ik ze nog een keer uit op meneer Koken met Karin, groot pannenkoekliefhebber, zonder te vertellen dat ze uit een pakje komen. Ook hij werkt ze met graagte naar binnen, dit keer met maple syrup. Enige commentaar: waar blijven de pannenkoeken met meegebakken appel en spek, onze huisspecialiteit? Eh nee, die moeten we gewoon zelf blijven bakken.

Deceptie
Alleen de poffertjes zijn een deceptie. En dat terwijl ik groot fan ben, ik kan geen poffertjeskraam voorbij gaan zonder op z’n minst smachtend naar binnen te kijken. Grote ronde stuiterbollen zijn het. Ik warm ze volgens de aanwijzingen 4 minuten op in de koekenpan, ook nog eens met veel liefde en aandacht, maar het zijn en blijven gortdroge gevaartes. Zelfs een berg boter en veel poedersuiker erover vermag dat niet te verhelpen. Het was ook te mooi om waar te zijn.

Jan
Maar wie is nu die Jan? De marketingmanager is er niet als ik bel, maar via haar mailadres kom ik uit bij De Bioderij. Een pannenkoekenfabriek in Sliedrecht met als directeur Jan Vink. Aha. Dat zal ‘m wezen. En wat blijkt op het bedrijfsfilmpje op hun website? Ze maken ook die gummi-schijven! En nu maar hopen dat ze die snel gaan vervangen door de Jan-pannenkoeken.

Jan pannenkoeken: ‘Je vindt ze bijna overal, alleen niet bij Albert Heijn, Aldi en Lidl’, zegt de website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Appelstrudel met wortel

Tarte tatin met gember

Appelpannenkoekjes met havermout

Vorig bericht: « Oesters eten bij Holland Casino
Volgend bericht: Witlof ham-kaas zonder pakje »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN