• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 januari 2011

Linzensalade met paprika en geitenkaas

Vandaag een vegetarisch recept uit het gisteren besproken boek Haal meer uit je kast! (niet te verwarren met Alles uit de kast). Hoofdingrediënt zijn bruine linzen uit blik. Volgens de auteurs zijn linzen intussen uit het verdomhoekje, sterker nog ‘Het is zelfs behoorlijk bon ton om iets met linzen te doen. In sterrenrestaurants staan ze dan ook vaak op de kaart. Je hebt verschillende soorten bruine en groene linzen. Beroemd vanwege de nootachtige smaak zijn de Franse groene linzen van Le Puy, maar gewone bruine linzen uit blik zijn ook erg lekker’. Inderdaad.

Nodig voor 4 personen (als hoofdgerecht):
2 blikken bruine linzen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes
2 stengels prei, in dunne ringen
100 g jonge bladspinazie
150 g zachte geitenkaas
1 knoflookteen, fijngehakt
2 theel komijnzaad
3 eetl rodewijnazijn
5 eetl olijfolie
Zout en versgemalen peper

Verhit 1 eetl olie in een ruime pan en bak de knoflook, prei, paprika en het komijnzaad al omscheppend 3-4 minuten.
Meng er de linzen door en bak 2 minuten mee.
Meng er de spinazie door en roer tot de groente net is geslonken. Haal direct van van het vuur.
Schep alles in een schaal en meng er de rest van de olie en de azijn door. Breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel er de geitenkaas over. Lekker met stokbrood.

Tip: heb je geen blik maar wel gedroogde bruine of groene linzen in huis? Voorweken hoeft niet volgens de auteurs, koken wel. Doe ze in ruim water en kook ze gaar in circa 20-30 minuten.

Dit is zoals gezegd een recept uit het boek Haal meer uit je kast, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wortelsouffleetjes van Rijntje

Oranje Koningspavlova

Komkommersalade

Vorig bericht: « Kookboek Haal meer/alles uit je kast
Volgend bericht: Zalm uit de oven (zonder mix) »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN