Ik had afgelopen weekend dus een zak vol raapstelen gekregen, en daar moest iets mee. Raapstelensoep, zou dat wat zijn? Had ik nog nooit geprobeerd. Zo moeilijk kan het niet wezen, toch? Na even googlen kwam ik op het recept van deze Raapstelensoep met kaaskletskopjes.
Prei had ik niet in huis, dus dat werden lenteuitjes, de slagroom met eidooiers werd crème fraîche, maar een beetje privé-variatie moet altijd kunnen. Ook heb ik halve hoeveelheden aangehouden, want 400 gram raapstelen, dat zijn maar liefst 8 bosjes, en dan zou ik meteen door m’n hele voorraad heen zijn. Dat was niet mijn idee van een gevarieerd raapstelenweekend. Oja, last but not least, de kaaskletskopjes maakte ik van brandnetelkaas (zonder komijn) omdat ik die toevallig in de koelkast had liggen, en hoewel ze heerlijk waren gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat de brandnetel na het bakken niet meer te proeven is, dus dat experiment kun je rustig achterwege laten.
Tja, zo gaat koken bij mij nou altijd, saai wordt het op die manier nooit.
Oja, heerlijk soepje!
Morgen is er weer een dag, en dan volgt er wederom een raapstelenrecept.