Het is nog lang geen barbecueseizoen, helaas, maar toch vandaag even aandacht voor een handig barbecuedingetje. Ik ben niet zo’n gehaaide barbecuër, maar dat kan vanaf komende zomer wel eens heel anders worden. Ik heb me laatst namelijk een Fire Wire in mijn handen laten stoppen. Een soort kralenrijgen voor gevorderden: een roestvrijstalen draad om vlees, vis, gevogelte, groente, ja wat niet al, aan te rijgen. Lus eromheen en hoppa, op het hete rooster.
Voordelen: geen houten stokjes die (ondanks keurig voorweken) in de fik vliegen. Geen onderdelen die door het rooster heen in de hete kooltjes vallen. Het materiaal is zuurproef (handig bij marinades met citroensap, het geheel kan met snoer en al erin!) en wordt niet warm, dus je kunt het gewoon beetpakken. Zelfs aan de kindvriendelijkheid is gedacht: de metalen pen aan het begin waar je mee rijgt heeft geen al te scherpe punt.
En had ik al gezegd dat het nog geinig is om te doen ook? Het enige waar ik nog een beetje mee zit is dat ik net ergens lees dat het ‘dé barbecuetrend van 2010’ is. Was. Nou ja, in 2011 gaat ‘ie vast doorbreken.
De Fire Wire is van het merk Brutus Kookt! En wordt verkocht per twee stuks voor € 14,95 in de betere kookwinkel.