De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 maart 2011

Rösti met wortel, pastinaak en aardappel

Jullie hadden nog een recept tegoed van Gizzi, naar aanleiding van de recensie van haar kookboek Gizzi’s Keukenmagie. Ik had het echter zo druk met lentesoepjes en frambozenmacarons maken dat Gizzi even aan mijn aandacht ontsnapte. Maar ik ben eruit. De keuze is gevallen op een vrolijk groentedingetje, ideaal voor deze nog best frisse lentedagen wanneer je zin hebt in iets lichts en vrolijks, maar waarbij salades nog een beetje al te overdreven zomers zijn. Rösti van wortel, pastinaak en aardappel dus. Lekker vegetarisch ook nog. Alleen ontbreekt in het ingrediëntlijstje abusievelijk de wortel, dus dat schat ik dan maar even.

Nodig voor 4 personen
2 grote wortelen, geschild
2 grote pastinaken, geschild
2 grote aardappels (vastkokers), geschild en geraspt
1 ui, gepeld en gesnipperd
3 eetl olijfolie
wat verse tijm

Blancheer de wortelen en pastinaken (KmK: geen idee waarom, wel intrigerend! Ik neem aan een minuutje in kokend water?).
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit 1 eetl olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui in 5 minuten zacht en goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp intussen de geblancheerde wortelen en pastinaken.
Dep de geraspte aardappels goed droog in een theedoek. Doe in een kom samen met de geraspte wortel en pastinaak, ui en tijm. Strooi er flink wat peper en zout bij en meng alles goed door elkaar.
Verdeel in 4 porties en maak van elke portie een koekje (KmK: volgens mij wordt dit een enorme bak raspsel, dus misschien is het wel voor meer koekjes?)
Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de röstikoekjes in de pan en bak ze 6-8 minuten op een matig vuur tot ze goudbruin zijn en krokant aan de onderkant. Draai ze om en bak ze nog eens 6-8 minuten tot de andere kant ook bruin is. Leg ze op een bakblik, zet ze 5 minuten in de oven en dien op (KmK: toch eens uitproberen: korter in de pan en langer in de oven, dat lijkt mij makkelijker).

Zeer Engelse tip van Gizzi: lekker met een gebakken ei erop 😉

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Gizzi’s Keukenmagie, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Rooster aardappels

Bakken met kennis

Campingrecept: Pasta caprese

Vorig bericht: « Lenteuisoep (zonder pakje)
Volgend bericht: Culinaire cadeautjes »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN