• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

31 maart 2011

Ottolenghi recept: omelet met snijbiet

Bij mijn Turkse groenteboer zag ik prachtige snijbiet liggen, met allerlei gekleurde steeltjes. Da’s nog eens groente waar je blij van wordt. Hipperdepippe groentekok Yotam Ottolenghi blijkt er gek op te zijn, komt dat even goed uit. In zijn boek Plenty heeft hij een heerlijk recept van omeletjes met snijbiet. De stelen hebben een langere gaartijd dan de bladeren, daarom moet je de stelen in smalle reepjes snijden en de bladeren wat grover. Kun je geen snijbiet vinden? Het werkt ook met sp8inazie, voeg dan een scheutje citroensap toe.

Nodig voor 4 personen:
250 g vastkokende aardappels (geschild gewicht), in blokjes van 1 cm
2 dl water
Snuf saffraandraadjes
250 g snijbiet (stelen en bladeren), gesnipperd
2 eetl citroensap
1 knoflookteen, fijngehakt
5 scharreleieren
4 eetl melk
20 g fijngehakte kruiden (dragon, dille, peterselie)
Plantaardige olie
100 g koude crème fraîche
Zout & peper

Vulling: doe de aardappelen met water en saffraan in een pan en breng aan de kook. Laat 4 minuten zachtjes koken, voeg de snijbiet en wat zout en peper toe en laat alles nog 10-15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Giet eventueel kookvocht uit de pan. Voeg van het vuur af citroensap en knoflook toe. Laat afkoelen.

Omeletten: klop de eieren, melk, kruiden en wat zout en peper door elkaar. Giet 1 theel olie in een hete koekenpan (Ø 22 cm) met antiaanbaklaag, giet er ¼ van het eimengsel in en bak een dunne omelet. Laat op een stukje keukenpapier glijden. Maak er zo nog drie. Laat afkoelen.

Verdeel de koude crème fraîche over de omeletten en strijk hem steeds over de helft. Proef het snijbietmengsel, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en strijk het royaal erover uit. Vouw elke omelet dubbel, en doe dat nog eens tot hij een waaiervorm heeft. Zorg ervoor dat de snijbietvulling aan de open kant zichtbaar is. Leg de omeletten in een licht met olie ingevette ovenschaal of op de bakplaat (bewaar ze in de koelkast als je ze van tevoren maakt). Laat in een voorverwarmde oven (170°C) in 5-8 minuten heet worden.

Dit recept komt uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Canadese worteltjes

aardbeien charlotte taart

Aardbeiencharlottetaart

Witte pizza (vega)

Vorig bericht: « Kookboek Plenty
Volgend bericht: Lentelamsbout met knoflooksaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN