• E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 mei 2011

Asperges met blauwekaas-boter

(4 personen) / vegetarisch

Bereiden: 30 minuten

In het seizoen (eind april-24 juni) moet je zo vaak mogelijk profiteren van Hollandse asperges. Dit is de allersimpelste methode, met een saus van gesmoten boter, maar dan met wat blauwe kaas eraan toegevoegd. Verrassend en toch reuze simpel.

Nodig:
1 kilo asperges
125 g roomboter
50 g danablue
klein handje platte peterselie
zout

  1. Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde.
  2. Breng een lage wijde pan met ruim water aan de kook, voeg wat zout toe.
  3. Leg de asperges in het water, deksel erop en zet na zeven minuten het gas af. Laat zo staan tot de asperges gaar zijn (nog 5 à 10 minuten, afhankelijk van de dikte).
  4. Hak alvast de peterselie fijn.
  5. Smelt de boter in een steelpan, doe de stukjes kaas erin en laat smelten.

Serveren:

  1. Giet de asperges af wanneer ze gaar zijn, verdeel ze over vier borden.
  2. Klop de blauwe kaas-boter even goed door elkaar met een garde en giet erover.
  3. Bestrooi met gehakte peterselie.
  4. Lekker erbij: een kruimig gekookt aardappeltje.

Tip: gebruik het kookvocht van de asperges de dag erna voor aspergesoep of aspergesoep met zeekraal !

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

kip cashew

Kip met cashewnoten

Wonton met garnalen (stoomoven)

Energierepen

Vorig bericht: « Aspergesoep met zeekraal
Volgend bericht: Moulinex Fresh Express »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 21,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • de-vrolijk-tafel-2 De vrolijke tafel € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.