(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
In de pan: 20 minuten
Een lekker soepje waarin asperges en zeekraal elkaar mooi aanvullen. Zeekraal vind je steeds vaker bij de groenteboer, maar ook bij de viswinkel.
Nodig:
500 g asperges
75 g zeekraal
40 g boter
40 g bloem
zout & (witte) peper uit de molen
- Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde.
- Snij de kopjes eraf en bewaar.
- Doe schillen en aspergestelen in een pan met ruim 1 liter koud water. Breng aan de kook, deksel erop, laat 20 minuten heel zachtjes trekken.
- Gooi de schillen weg, meet het water af tot een liter en pureer samen met de aspergestelen helemaal glad (staafmixer of blender).
- Was de zeekraal en snij/breek in stukjes.
- Halveer de aspergekoppen in de lengte of – als ze erg groot zijn- snij in kwarten.
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe, klop met een garde en laat 1 minuut bubbelen.
- Voeg al kloppende met de garde in scheuten de gepureerde bouillon toe.
- Breng aan de kook, deksel erop, laat op laag vuur 10 minuten garen.
- Breng op smaak met zout en (witte) peper.
- Voeg nu de aspergekopjes toe en een minuut later de zeekraal. Laat nog twee minuten garen en serveer.
Serveertip: Extra lekker met een scheutje room erin.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!