(4 personen)
Bereiden: 15-20 minuten
Wachten: 45 minuten
Deze oersimpele biefstuksalade is een heerlijke Italiaanse klassieker. Tagliata betekent ‘in plakjes gesneden’. Het mooiste effect krijg je als je biefstuk koopt aan één stuk, zodat je er zelf daarna mooie plakjes van kan snijden. Uiteraard valt of staat dit gerecht bij de kwaliteit van het vlees, zorg daarom altijd voor een goede band met je slager.
Nodig:
1 kogelbiefstuk van 500 g aan één stuk (of 2 van 250 g), zonder kerven of klappen
1 stukje echte parmigiano reggiano (100 g of meer)
4 handen rucola
1/2 citroen
goede olijfolie
zout en peper uit de molen
- Haal het vlees liefst 45 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het vast.
- Bak de biefstuk daarna in een drupje olijfolie in een hete koekenpan, of gebruik grillpan of barbecue. Hoe lang hangt af van de dikte van het vlees: voor 2 biefstukken zou in totaal zou 6 à 7 minuten voldoende moeten zijn, voor één stuk 10-12 minuten. Het vlees moet rood blijven van binnen!
- Schaaf ondertussen met de kaasschaaf krullen van de kaas.
- Haal het vlees uit de pan en laat vijf minuten rusten op een plank, afgedekt met aluminiumfolie.
- Snij het vlees in plakjes en leg op borden of op een grote schaal.
- Bestrooi met peper.
- Verdeel de rucola erover.
- Besprenkel met wat goede oliejolie en een kneepje citroensap.
- Verdeel de krullen kaas erover.
Lekker met:
Italiaanse aardappels uit de oven.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!