• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 juni 2011

Kookboek Chocolade – de geheimen van de patissier

Ik had een ander boek aangevraagd om te recenseren, maar toen kreeg ik ineens ook deze opgestuurd: Chocolade – de geheimen van de patissier. Alweer een boek over chocola? Mijn kast staat er al vol mee, dacht ik in eerste instantie, van Chocoladerecepten tot Chocoholic. Maar dit boekje is in dezelfde serie verschenen als het beste macaronkookboekje dat ik tot op heden ben tegengekomen en waar ik al eerder over schreef, dus dat gaf goede hoop.

Koningin van sheba
Ook in dit handzame boekwerkje weer supergedetailleerde uitleg voor de thuiskok die wil weten hoe het nou écht moet. Allerlei soorten chocoladegebak worden uitgelegd, zo weet ik nu eindelijk het verschil tussen fondant, fudge en mi-cuit, onderscheid ik moeiteloos een brownie van een koningin van sheba, en houd ik feilloos een marquise en een parfait uit elkaar. Kijk, daar houd ik van. Veel uitleg over welke chocolade je moet nemen en hoe je die het beste kunt smelten, want dat gaat nogal eens mis. Te heet en/of te snel gesmolten chocola verbrandt, en verliest daarmee zijn smaak en zijn homogeniteit, zoals de iets te nijvere thuiskok vast al eens heeft meegemaakt.

Linkshandig kloppen
Hoe zit het met de oven, wat is het effect van diverse materialen van bakvormen en wat is het verschil als je een garde of een mixer gebruikt? Bovendien een grappige vraagbaak met een schat aan informatie. Waarom smaakt mijn taart bitter? Hoe kan het dat mijn taart verbrand maar niet gerezen is? Zelfs uitleg over of chocola nou wel of niet lustopwekkend danwel werkt tegen een depressie. En een heel curieuze: antwoord op de prangende vraag of een linkshandige nou beter kan kloppen dan een rechtshandige…

Basisrecepten
Eerst lekker uitgebreid lezen, dan de keuken in, zou ik zeggen. Want uiteraard staan er ook recepten in. Allemaal met chocola, dat zal je niet verbazen. In dit boek geen verrassende tierelantijndingetjes, maar juist basisrecepten, voor moussegebak, superluchtig gebak, cake of génoise. Gebak uit de magnetron, gebak zonder boter en zelfs een recept uit de snelkookpan.

Morgen gaan we het recept van die koningin van sheba eens tackelen, want je wilt nu natuurlijk weten wat dat is…

Victoire Paluel-Marmont, Chocolade – de geheimen van de patissier, uitgeverij Terra, ISBN 9789089893673, € 14,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Handboek voor de perfecte steak

VEGA 2e druk

Kookcursus Basistechnieken

Vorig bericht: « Groentebouillon
Volgend bericht: Koningin van Sheba »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN