Vandaag even een stukje onvervalste aanbeveling van een collega. Edith Dourleijn blogde en twitterde vroeger vooral onder de naam ‘Eediete’ (Edith uitgesproken op z’n Frans), maar omdat mensen er iets dieet-achtigs inzagen, is ze intussen geswitcht naar haar echte naam. Nou, die Edith dus, die geeft een jaloersmakend goede kookcursus. Ik wou dat er zoiets had bestaan toen ik mij als beginnend amateur op het kookpad begaf. Dat had een hoop ellende gescheeld. Enfin.
Trial and error
Het betreft geen gewone kookworkshop, maar een achtdelige cursus kooktechnieken waarin 8 avonden lang steeds een ander lastig thema getackeld wordt. Snijtechnieken, uiteraard, maar ook vis fileren en pasta of bouillon maken. Het leukste vind ik haar trial-and-error-sessies gewijd aan bijvoorbeeld het bakken van de perfecte biefstuk. Ze laat je aan den lijve ondervinden wat het effect is van hard bakken, van zacht bakken, van wel of niet laten rusten, van wel of niet zouten van tevoren. En wat of het nou uitmaakt of je groente kookt, stoomt of in een waterbad laat dobberen.
Niet duur
Denk nou niet dat Edith staat te demonstreren en dat de cursist toekijkt, nee, de cursus wordt gegeven in een professionele keuken met een hele batterij gasfornuizen, dus iedereen kan daadwerkelijk zelf aan de slag. En intussen, na veel schade en schande, weet ik als geen ander: door eigen ervaring, leer je het beste. Duur is het ook al niet, namelijk nog geen 60 euro per avond (incl. BTW en alle materialen). Kom d’r eens om, voor zoveel onvergetelijke vakkennis.
Kortom, u moet de cursus van Edith hebben. En hier staat alle informatie over de cursus.
P.S. Nee ik heb geen aandelen en krijg ook geen commissie. Ik ben graag eens een keer enthousiast over een collega.