Zo pal in het zomerkoninkjesseizoen kan een mens onbedaarlijk lust krijgen in een taart van zomerse aardbeitjes op een bedje van banketbakkersroom met krokante bodem. Laat die nou nét in de koeling van de supermarkt paraat staan, is dat even handig!
Kant-en-klaar: AH Aardbeienvlaai
44% aardbei, water, suiker, tarwebloem, 5,5% roomboter, gedeeltelijk geharde plantaardige oliën en vetten, glucosestroop, magere melkpoeder, varkensgelatine, gemodificeerd maïszetmeel, kippenei-eiwit, ei, geleermiddelen (pectine, E407), emulgatoren (sojalecithine, E471, E472b), zout, verdikkingsmiddel (johannesbroodpitmeel), gebrande suiker, voedingszuur (citroenzuur), rijsmiddelen (E450, E500, E503), aroma, conserveermiddel (E202), stabilisator (E339), kleurstof (E120).
Waarom zou ik hier dan weer gaan lopen pleidooien voor een zelfgebakken taart, hoor ik iedereen zuchten. Het is immers zomer. Tijd van niks doen, van dolce far niente, van lange avonden op het balkon, van boeken lezen in de hangmat, van skottelbraaien op de camping.
Maar sinds ik een supersimpelsnelle methode ontdekt heb van banketbakkersroom, ben ik op een ware zendingsmissie, het is niet anders. Nou vooruit, ik doe een knieval: de taartbodem maken we gewoon even snel van bladerdeeg uit de vriezer. En lekkere geurige Hollandse aardbeien scoren moet ook geen probleem zijn. Makkelijker kan ik het dan echt niet maken.
Zelf maken? Mijn recept voor aardbeientaart met supersimpele banketbakkersroom is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.