Quatorze Juillet mag dan een feestdag zijn, soms hebben die Fransen ze toch echt niet op een rijtje. Laatst kreeg ik een kek Frans kookboekje cadeau met daarin allerlei klassieke recepten plus moderne varianten daarop. Wat lees ik tot mijn verbijstering in het ‘klassieke recept’ van de Salade César?
Mimolette-kaas (die knaloranje kaas die ze in Frankrijk hardnekkig verkopen als ‘Hollandse kaas’), plakjes coppa di parma (lekker spul, daar niet van, maar wel erg verdwaald), gedroogde tomaatjes (voor de kleur?) en een klassieke Franse vinaigrette met olie en azijn.
Tja, weten die Fransen veel. Caesar Cardini zou zich omdraaien in zijn graf. Kijk, iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij in zijn salade doet, maar noem het dan geen Caesar Salad. Het grote geheim daarvan is juist dat het de eenvoud zelve is. Hier staat het echte originele recept uit 1924, en dat wil ik je niet onthouden.
Herinnering receptenwedstrijd
Heb je zelf een leuk saladerecept? Geen Caesar Salad, maar een lekkere eigen creatie? Doe dan mee met de receptenwedstrijd van Cardini’s. Het kan nog tot 26 juli, lees er hier alles over. Stuur je recept in via dit inschrijfformulier op de website en maak kans op een BBQ voor 10 personen bereid door een kok bij jou thuis, of een van de 5 Cardini’s BBQ pakketten.