• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 augustus 2011

Italiaanse aardappelsalade

Een van mijn allereerste uitzendbaantjes in de grote stad, tevens het begin van mijn culinaire carrière, was het tijdens de zomervakantie invallen voor de kantinejuffrouw van een reclamebureau. Een Duitse dame die er al sinds mensenheugenis werkte en die finaal onmisbaar was, ware het niet dat ze toch af en toe met vakantie wilde. Dan werd er met tegenzin een uitzendkracht ingehuurd waarna het voltallige personeel twee weken lang zuchtte dat men de Kartoffelsalat van Hildegard (of was het nou Hannelore?) zo miste.

Die kregen ze bij mij niet, ik had op die prille leeftijd geen idee hoe je dat moest maken en Hildegard (of was het nou Helmwige?) had mij bovendien in het geheel geen instructies in die richting nagelaten. Die omissie was overigens niet toevallig, ontdekte ik later, want het recept bleekt strikt familiegeheim. Maar broodjes smeren kon ik gelukkig als de beste, dus werd ik tandenknarsend getolereerd als vakantievervanger.

Kant-en-klaar: Johma Kartoffelsalade
Inhoud: Gestoomde aardappel 58%, plantaardige olie, water, ui, suiker, aroma’s (gluten, melk, selderij, tarwe), conserveermiddelen E200/E210, gemodificeerd zetmeel, kleurstof E160a, kruiden en specerijen, mosterd, scharreleidooier, verdikkingsmiddelen E412/E415, voedingszuren E260/E330, zout.

Intussen heb ik jarenlang de tijd gehad om mijzelf de kneepjes eigen te maken van een puike aardappelsalade. Het makkelijke van deze variant: je kunt hem prima van tevoren klaarmaken en je hoeft de aardappels niet te schillen. Intussen heb ik echter jarenlang de tijd gehad om mijzelf de kneepjes eigen te maken van een puike aardappelsalade. Je kunt hem prima van tevoren klaarmaken en je hoeft de aardappels niet te schillen. En niet met mayonaise, zoals altijd in die kant-en-klaaraardappelsalades, maar lekker licht en luchtig met olijfolie. Geschikt als bijgerecht, maar ook voor een picknick of koud buffet, of als makkelijke campingmaaltijd.

aardappelsalade-zpz

ZPZ6edruk
Zelf maken? Mijn recept voor Italiaanse aardappelsalade is intussen opgenomen in mijn kookboek Zónder pakjes & zakjes 1 (in de uitgebreide versie, vanaf de 6e druk), en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Tomatensoep met ballen

Erwtensoep #nopakjes

Kebab

Vorig bericht: « The Particular Sadness Of Lemon Cake
Volgend bericht: Zomersalade met paprika »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN