Zoekt iemand nog een beetje inspiratie voor een makkelijke zomersalade? Met lekker brood erbij een prima zomeravondmaaltje. En zoals dat zo vaak gaat met recepten, is ook deze ontstaan door gewoon wat bij elkaar te gooien wat toevallig in huis voorhanden was. Maar in de beperking toont zich de meester: niet meteen de héle koelkastvulling bij elkaar mieteren, maar eerst even nadenken over welke smaken elkaar aanvullen. Te veel is vaak too much. Enfin, je begrijpt wel wat ik bedoel.
Nodig voor 2 personen:
2 rode paprika’s
1 avocado
1 plak zachte geitenkaas
2 handvol rucola
2 eetl gepelde ongezouten pistachenootjes
evt: handje uitgebakken spekjes (voor de niet-vegetariërs)
Dressing: lekkere olijfolie, lekkere azijn, lekkere mosterd, zout & peper uit de molen
De paprika doormidden snijden, zaadjes eruit en een half uur in een hete oven (200 °C) laten blakeren en zacht worden. In een kom afdekken met plastic en even een kwartiertje/halfuurtje/langer laten staan, dan kun je het velletje er zo aftrekken. Scheur de paprika zelf in reepjes. Verdeel over borden, samen met de rucola, de verkruimelde geitenkaas de in stukjes gesneden avocado en eventueel de uitgebakken spekjes. Bestrooi met (eventueel iets kleiner gehakte) pistachenootjes. Maak een lobbige dressing door ¾ olie, ¼ azijn (ik ben erg van de frambozenazijn), een flinke lepel mosterd (ik had toevallig honingmosterd in huis) en wat zout en peper met een garde tot een dikkige dressing te kloppen. Sprenkel die erover.