• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

22 augustus 2011

Mexicaanse Caesar Salad

Je hebt de uitslag nog tegoed van de Caesar Salad receptenwedstrijd waar ik eerder over schreef. De winnaar is Paul Bom met zijn Bacon infused Mexican Caesar Salad waarvan ik je zometeen het recept ga geven. Maar niet nadat ik wat leuke saladefeitjes heb rondgestrooid, die zojuist tevoorschijn kwamen uit heus saladeonderzoek.

Wat blijkt? De Caesar Salad is met 29% de populairste salade van ons land, gevolgd door respectievelijk de salade Niçoise, de Greek salad en de Waldorfsalade. 70% van de Nederlanders blijkt salades bovendien niet alleen in (al dan niet verregende) zomers te eten, maar het hele jaar door. En waarom ook niet? Wel weer treurig nieuws: slechts 9% maakt de dressings altijd zelf, de rest gebruikt liever een kant-en-klare variant. Tja, als fervent doe-het-zelfkok vind ik dat doodzonde, maar dressingmerk Cardini’s, initiatiefnemer van zowel receptenwedstrijd als onderzoek, kijkt daar vast heel anders tegenaan 😉

En dan nu het winnende recept, waarbij de Caesar Salad iets van zijn oorspronkelijke Mexicaanse roots heeft meegekregen door de toevoeging van onder meer jalapeñopeper en avocado. Bedenker Paul Bom won hiermee een geheel verzorgde barbecue voor 10 personen.

Recept Bacon infused Mexican Caesar Salad

Nodig voor 4 personen:
1 Romeinse sla (romaine)
1 bakje (vegetarische) spekblokjes
1 avocado, in blokjes gesneden
16 pecannoten, in grove stukjes gehakt
1 tortilla wrap, in reepjes gesneden
4 el oude Manchego kaas (of evt Parmezaanse kaas), grof geraspt
olie om te bakken of frituren

Dressing:
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 jalapeñopeper zonder zaad en lijst, fijngehakt
1 tl komijnzaadjes, geroosterd in een pan
1 el verse fijngehakte oregano of 1 tl gedroogd
sap van een halve limoen
1 ei (kakelvers)
snufje zeezout

Pers de knoflook en meng met de peper en olijfolie, laat een half uurtje staan en giet door een fijne zeef. Frituur de tortillareepjes tot ze krokant en bruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Eventueel kan ook een handje verkruimelde tortillachips gebruikt worden ter vervanging van de gefrituurde tortilla. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn en laat ze ook uitlekken op keukenpapier.

Meng de limoensap, komijn, oregano en wat zout in een ruime kom. Voeg de knoflook-peperolie toe en klop met een vork of garde goed erdoor. En dan het onderdeel wat niet mag ontbreken bij een Caesar Salad: een halfrauw ei. Doe het ei voorzichtig in een pannetje kokend water en laat één minuut koken. Haal het ei uit de pan en breek over de dressing. Alleen de dooier en een beetje eiwit zal uit de schaal komen, de rest is gestold. Meng ook de geraspte kaas door de dressing.

Was en droog de sla. Voeg de dressing toe en hussel alles met houten lepels voorzichtig door elkaar. Voeg de avocado, spekjes en pecannoten toe en meng voor de laatste keer. Dresseer de salade over 4 borden en strooi de tortillareepjes erover.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ovenpasta met zalm

Bietenwraps met doperwtenpuree

Raapstelensalade met grapefruit

Vorig bericht: « Tomatenketchup
Volgend bericht: Boekrecensie: De proefster »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN