(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
Deze lekker frisse en kleurrijke salade zit vol spannende smaken: bittere radicchio, zoete bietjes en pittige radijsjes. Varieer gerust de hoeveelheden naar je eigen voorkeur.
Nodig:
1 kropje rode radicchio-sla
2 gekookte/geroosterde bietjes
(kijk hier voor bietjes roosteren )
1/2 bosje radijs
1 rode ui
1/2 winterpeen
paar takjes bieslook
Dressing:
8 eetl olijfolie extra vergine
sap van ½ citroen
1 theel Dijon-mosterd
zout en peper uit de molen
- Schil de bietjes en snij in kleine dobbelsteentjes.
- Snij de radicchio in reepjes, de radijs in plakjes.
- Snij de rode ui in hele dunne ringen en haal ze los van elkaar.
- Rasp de winterpeen grof.
- Schep alles goed door elkaar in een mooie schaal.
- Klop met een garde in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar (of schud in een jampotje). Proef en breng op smaak.
- Giet de dressing op het laatst over de salade.
- Bestrooi met geknipte bieslook.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en variatietips!