• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 september 2011

Zoute boter uit Frankrijk

Had ik al eens laten doorschemeren dat ik groot boterliefhebber ben? En dan bedoel ik uiteraard échte boter. Margarine, halvarine, vloeibare bakproducten, broodsmeersels in een kuipje met fantasienamen als ‘Lekker op brood’ of ‘Goede Start’, ja zelfs mallotigheden als blue band met roombotersmaak, iedereen moet vooral doen wat ‘ie niet laten kan. Maar ik vind het niks.

Nog lekkerder dan gewone boter is zoute boter. Voor echt lekkere moet je in Frankrijk zijn – ja we zitten nog altijd in de Frankrijkserie. Vooral in Bretagne ligt het schap mudjevol met allerlei verschillende merken, sterker nog, de ‘gewone’ (lees: ongezouten) boter lijkt zelfs een beetje onder het tapijt verschoven. Alles gaat er met zoute boter, ja ook de ontbijtbroodjes met jam. Net zo makkelijk. En dan liefst met ‘eigen’ zout uit Guérande, waar ook die fabuleuze fleur de sel vandaan komt.

Het allerfijnst zijn de zoute boters met zichtbare zoutkristallen, die zo fijn knisperen tussen je tanden. Onovertroffen op een stukje stokbrood. Sterker nog, voor je het in de gaten hebt, peuzel je op die manier een compleet stokbrood naar binnen. Zo simpel, zo heerlijk. Maar weet je waar het ook heel lekker op is, bleek bij thuiskomst? Op een maaltje gekookte nieuwe oogst Opperdoezer ronde. Gewoon goed schoonwassen, koken in de schil, doormidden snijden en een klontje boter op elke dampende aardappelhelft deponeren. Een zeldzaam staaltje van gastronomie franco-hollandaise.

Dit is deel 15 in de serie Lekker Frankrijk. Morgen gaan we in deel 16 naar (ik durf het bijna niet te zeggen): de Franse McDonald’s…

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Frans servies uit Gien

Bladerdeeg zelf maken

Paddestoelensoep (zonder pakje)

Vorig bericht: « Crème fraîche d’Isigny
Volgend bericht: Macarons bij McDonald’s »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN