(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 35-40 minuten
Een fraai gekleurde salade vol vitamines, geschikt als voorgerecht, als bijgerecht, als hoofdgerecht. Prima vooraf klaar te maken, want het lekkerst op kamertemperatuur. Zie de printversie van dit recept voor een knalgroene variant!
Nodig:
2 rode bieten (rauw)
1 rode ui
6 smaaktomaten
1 winterpeen
2 rode puntpaprika’s
2 handen rodebietensla of lollo rosso
scheut olijfolie
scheutje balsamico-azijn
grof zout & peper uit de molen
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Schil de rode bietjes, snij doormidden en dan in dunne plakken.
- Schil de ui en snij in niet te dunne ringen, haal los.
- Schrap/schil de wortel en snij in dunne plakken.
- Snij de puntpaprika’s in vingerdikke ringen.
- Leg alle groenten losjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat grof zout en peper uit de molen.
- Hussel en zet 20 minuten in de oven.
- Snij intussen de tomaten doormidden, grote in vieren. Schep na die 20 minuten de groenten om en voeg de tomaten toe. Zet nog 15-20 minuten terug in de oven tot alle groenten naar keuze beetgaar/zacht zijn.
- Doe in een grote kom en schep meteen om met een scheut balsamico.
- Leg de slablaadjes op een platte schaal.
- Proef de groenten op zout en peper, misschien nog wat olie erdoor en schep (lauwwarm/op kamertemperatuur is het lekkerst) op de sla.
Lekker met:
gegrilde lamsworstjes of merguez of zachte geitenkaas.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting, extra tips en een knalgroene variant!