• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

19 oktober 2011

Handboek voor de perfecte steak

Van een worstboek voor mannen gaan we meteen door naar ‘wat elke man moet weten over biefstuk bakken’. Dat is de ondertitel van het Handboek voor de perfecte steak van Marcus Polman. Die we uiteraard allemaal nog kennen van zijn weergaloze boek De perfecte kok. En zowaar, hij flikt het ‘m weer: een boek waarvan je niet begrijpt dat het er niet al veel eerder was. Biefstuk met friet en bearnaisesaus, mits allemaal goed bereid ‘een koningsmaal waartegen zelfs de meest verstokte vegetariër geen weerstand kan bieden’.

Pleidooi
Natuurlijk, we zijn ons er (ja toch?) allemaal intussen wel van bewust dat minder vlees eten goed is. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de planeet. Maar als je dan vlees eet, kies dan vlees van dieren die een beschaafd en stressvrij leven hebben gehad, en die daarna in handen zijn gevallen van een echte slager. Want meer nog dan een pleidooi voor mooi vlees, is dit een boek een lofzang over de echte vaklui, de ambachtslieden die de steak als royalty behandelen.

Koeien
Het boek bevat nuttige over koeien met (helaas vrij kleine) fotootjes van de verschillende rassen en uitleg over welk stukje vlees ook alweer waar zit. En tussendoor reportages en mooie leesverhalen. Ook de biefstuk zelf komt meer dan uitgebreid aan bod. Van het soort te gebruiken pan tot wel of niet zouten van tevoren. Van wel of niet bewegen in de pan tot bepalen hoe gaar hij is. Alle heikele kwesties komen aan bod.

Friet à la Heston
Behalve een leesboek is het ook een kookboek, want tal van klassieke recepten volgen, van Chateaubriand tot T-bone met chimichurri. Van Steak au Poivre tot Tournedos Rossini. De 25 recepten zijn in duidelijke stappen verdeeld en zijn voorzien van een educatief koetje waar de kogelbiefstuk danwel de ribeye zich ook alweer bevindt. Plus wat eten en drinken we erbij? Worteltjes uit de oven of friet à la Heston Blumenthal? Ook die recepten staan erbij, en Harold Hamersma doet de wijntips. En alsof dat nog niet genoeg is, ook nog een serie interviews over hoe anderen hun steak het liefste zien, tot en met een vega steak aan toe…

Gemiep
Een boek voor mannen? Meneer Koken met Karin was er inderdaad niet bij weg te slaan. Maar kom op, dit is een universeel lees- en kookboek voor ‘carnitariërs’ m/v. Dus dames, hou op met dat gemiep over ‘brrr, randjes vet!’ en ‘ajakkes, een foto van een dood beest!’, en geniet van hoe een echte steak kan zijn.

Morgen een steakrecept uit het boek!

Marcus Polman, Handboek voor de perfecte steak, uitgeverij Fontaine, ISBN 9789059564084, € 15,95

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek Rudolph’s hartige cupcakes

Kookboek Veggies & Fish

Cursus kookboek schrijven (deel 1)

Vorig bericht: « Over worst
Volgend bericht: Biefstuk met paddenstoelensaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN