• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 oktober 2011

Biefstuk met paddenstoelensaus

We gaan op de mannelijke toer, uit het gisteren besproken mannenboek De perfecte steak. Biefstuk en whisky, veel macho-er kun je het niet krijgen, toch?

Nodig voor 4 personen:
4 kogelbiefstukken van 2-3 cm dik (150-200 g per stuk)
200 g gemengde paddenstoelen (bijv. cantharellen, champignons, shii-take*)
Roomboter
150 ml vleesfond (pot)
200 ml slagroom
1 eetl whisky
1 limoen

Saus: Snij of breek de steeltjes van de grotere paddenstoelen af. Laat kleinere exemplaren heel. Veeg ze schoon met een borsteltje of keukenpapier. Verhit een klontje boter in de pan en bak de paddenstoelen op halfhoog vuur bruin. Haal ze uit de pan en zet apart. Voeg vleesfond, room en whisky toe en roer goed. Laat de saus in 20 minuten tot ongeveer een derde inkoken. Voeg de gebakken paddenstoelen weer toe (hou er nkele apart voor de garnering) en roer door de saus. Houd warm.
Vlees: laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen. Bestrooi de biefstukken met grofgemalen peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur wat lager zodra de pan goed heet is. Laat een klont boter smelten, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren. Bak de biefstukken op halfhoog vuur 2 minuten per kant voor rare (3 min: medium-rare, 4 min: medium). Temper het vuur als de boter dreigt te verbranden.
Laat de biefstukken 5 minuten rusten, losjes in aluminiumfolie gewikkeld. Fris intussen de saus op met een kneepje limoensap.
Leg de biefstukken op warme borden en schep er royaal saus over. Garneer met een paar kleine paddenstoeltjes.

*) of heel chic, zoals op de foto te zien is: met morilles, hmmmm.

Dit recept komt zoals gezegd uit het Handboek voor de perfecte steak, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Yoghurtparfait met honing

Kaasstengels

Linzensalade met paprika en geitenkaas

Vorig bericht: « Handboek voor de perfecte steak
Volgend bericht: Fruit gums van All the best »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN