• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 januari 2015

Borrelhapjes met kliekjes

De kliekjesweken rijgen zich aaneen in huize Koken met Karin, en de kasten raken gestaag leger. Vandaag het recept voor de allermakkelijkste kliekige borrelhapjes ever, en nog best elegant chique gevalletjes ook. Recept is trouwens een groot woord, het is werkelijk te simpel voor woorden, maar servicegericht als ik ben, zal ik het toch even opschrijven.
borrelhapjesOntdooi een paar plakjes bladerdeeg die een béétje kooklustige altijd in de vriezer heeft liggen. Ik had er nog slechts drie, maar zelfs daarmee kom je al een heel eind. Ik heb ze even aan elkaar geboetseerd op een velletje bakpapier (lees: anti-plak én schoon aanrecht) zodat je één langwerpige lap krijgt. Zoek daarna in de koelkast naar zo’n halfvol potje tapenade dat er al maanden doelloos staat te vegeteren en waarvan je bij god niet meer weet hoe je eraan gekomen bent, maar wat eigenlijk niet lekker genoeg is om op een toastje te smeren, waardoor je er maar niet vanaf komt. Zo’n potje dus. Smeer dat uit over het bladerdeeg. Dikte/dunte geheel naar eigen inzicht en afhankelijk hoe graag je van dat potje af wilt.

En nu is het een kwestie van de boel oprollen. Als je (zoals ik) de lange zijde oprolt, dan krijg je een dun rolletje en dientengevolge ook kleine hapjes (maar dan heb je er wel lekker véél per persoon!). Als je ze wat substantiëler wilt, dan zou ik 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar plakken en dan juist vanaf de korte zijde gaan rollen, dan krijg je een dikkere rol en minder, maar grotere hapjes. Enfin, ik wil maar zeggen, je kunt er dus een beetje mee spelen.

Vervolgens de rol met een scherp mes in plakjes snijden, die onvermijdelijk ingedeukt raken, maar je trekt ze gewoon weer min of meer recht tot een rondje en legt ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de voorverwarmde oven in (200 graden) en bak 12-15 minuten tot ze goudbruin, gaar en droog zijn. Tip: check ook even de onderkant, als het bladerdeeg er nog nattig uitziet, moeten ze even terug. Draai ze desnoods even om.

Nu alleen nog drank erbij en klaar ben je.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bloemkoolsoep met stilton

Kliekjesrecept: spruitjespannenkoekjes

Ottolenghi-fritters van kliekjes

Vorig bericht: « Kliekjesrecept: Sardientjes uit blik
Volgend bericht: De Koosjere Hamvraag »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN