• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 november 2011

Provençaalse groentetaartjes,

Ik weet ook wel dat het geen seizoen is voor aubergines en paprika’s, maar omdat de zomer nog zo ver weg is, kan een mens daar soms wel héél hevig naar verlangen. Naar onbekommerde Provençaalse toestanden. Zoals deze Provençaalse groentetaartjes met paprikasaus uit het boek Vegetarisch waar ik het vanochtend over had. Wat er Provençaals is aan hazelnoten weet ik niet, maar een lekker knapperig accent vormen ze wel. Om van die mooie torentjes te maken heb je metalen ringen nodig, tegenwoordig struikel je erover bij elke huishoudwinkel.

Nodig voor 4 personen
4 rode paprika’s, in grove stukken
1 ui, gesnipperd
8 knoflookteentjes, fijngesneden
1 eetl tomatenpuree
400 ml groentebouillon
Klein handje basilicum, fijngesneden
Klein handje tijmblaadjes
2 kleine aubergines in dunne plakjes
400 g spinazie
250 g zachte geitenkaas, in plakjes
100 g hazelnoten, fijngehakt
2 eetl olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak hierin paprika, ui en 6 knoflookteentjes. Roer de tomatenpuree erdoor en bak even mee. Blus af met de bouillon en roer de basilicum en tijm erdoor. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Pureer met een staafmixer tot een grove saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus in twee delen.
Bak de aubergineplakjes aan weerszijden bruin in de rest van de olie en haal uit de pan. Roerbak de spinazie samen met de rest van de knoflook tot hij geslonken is en haal van het vuur.
Zet 4 metalen ringen in een vuurvaste schaal en vul deze achtereenvolgens met aubergine, spinazie, de helft van de geitenkaas, een beetje paprikasaus, de helft van de gehakte noten, de rest van de geitenkaas, nog een schepje paprikasaus en de rest van de noten. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Verwarm ondertussen de rest van de saus. Verwijder de ringen en serveer de taartjes met de saus eromheen.

Mijn tip: de hazelnoten vooraf even goudbruin (niet pikzwart!) roosteren, dan hebben ze veel meer smaak.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Vegetarisch – Makkelijke recepten zonder vlees en vis, lees er hier meer over.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Pastasaus wecken

Gyoza

Antipakjesavond: kliekjespasta

Vorig bericht: « Kookboek Vegetarisch
Volgend bericht: Kookboek 100 x curry »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN