De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 november 2011

Pasta met broccoli en ansjovis

Dit recept is nummer 48 uit het vanmorgen besproken boek 100 pastasauzen. Broccoli is zo’n groente die iedereen doorgaans wel lust, maar die vaak ook een beetje duf is. Een ansjovisje pept de boel dan enorm op want is van nature een fikse smaakversterker waar geen E261 aan kan tippen. Vishaters geen paniek: de saus smaakt niet naar vis, wel lekker hartig. Vegetariërs daarentegen hebben het nakijken vandaag. Het is niet anders. Te serveren met orechiette (oortjespasta) of andere pasta natuurlijk.

Nodig voor 4 personen:
500 g broccoli, in kleine roosjes
2 uien, kleingesneden
1 knoflookteen, kleingesneden
6 ansjovisfilets (plus evt. een paar voor garnering)
200 ml room
200 ml bouillon
100 g parmezaan, geraspt
1 eetl olijfolie
Zout en peper

Kook de broccoli 1 minuut voor en spoel koud af. Verwarm de olie in een pan en fruit ui, knoflook en ansjovis even aan tot de ansjovis is gesmolten. Roer room en bouillon erdoor en breng aan de kook. Schep de broccoli erdoor en laat nog 2 minuten mee trekken. Breng op smaak met zout (proef eerst, de ansjovis is ook zout!) en peper en garneer met de ansjovis. ‘Klassiek met orechiette’ aldus de auteur.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek 100 Pastasauzen, lees er hier meer over.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Puy-linzen

Basistechnieken les 4: Bechamel

Rode currypasta

Vorig bericht: « Kookboek 100 pastasauzen
Volgend bericht: Kookboek Groente »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN