• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 december 2011

Reehachee met kruidnoten

Dat krijg je ervan, als kruidnoten al sinds september in de winkel liggen, nu kun je ze niet meer zíen. Maar dat komt goed uit, in het gisteren besproken Kruidnotenboek staan tal van hoe-kom-ik-van-mijn-kruidnoten-af-recepten. Zoals deze Reehachee van Dick Soek.

Nodig voor 4 personen:

600 g reepouilet, liefst uit de achterbout, in blokjes, met peper en zout
400 g uien, grofgesneden
3 knoflooktenen, grofgesneden
100 g kruidnoten
1 el kaneel
1 dl witte-wijnazijn
75 g suiker
5 kruidnagelen
3 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
3 dl rode wijn
100 g bloem
2 el tomatenpuree
wat (arachide)olie
peper & zout

Verhit wat (arachide)olie in een pan. Doe de uien en knoflook erbij, leg het deksel op de pan en laat dit zachtjes stoven. Voeg bloem, kaneel en tomatenpuree toe en blus af met de rode wijn en azijn. Roer tot er een soort dikke pap ontstaat. Voeg jeneverbes, laurier, kruidnagel en suiker toe. Bak in een andere pan de blokjes reevlees op hoog vuur en voeg ze toe aan de uienstoof. Laat dit minstens 3,5 uur stoven. Roer de kruidnoten erdoor, die lossen op in het vocht (ja dat is de bedoeling!) en zorgen voor binding (plus smaak natuurlijk).

Toegift: Bak voor iedere gast twee dikke plakken appel (ik zeg: in roomboter). Niet te gaar maar met een bite. Spuit op iedere plak een flinke toef aardappelpuree en dek af met de andere appelplak.

Dit recept komt zoals gezegd uit het kruidnotenboek Maak van de noot een deugd, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Vierkazensaus

De soespouce

Groene radijssoep

Vorig bericht: « Kruidnotenkookboek
Volgend bericht: Jachtsaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN