• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

17 februari 2012

Simpele linzensoep

Vandaag een simpel recept uit het gisteren besproken stripkookboek-voor-dummies Kook! De Basis. Linzen zijn altijd goed om in huis te hebben, je koopt ze bij de supermarkt, bij de groenteboer, bij de natuurwinkel of gewoon bij de Turk om de hoek. Voor soep zijn rode linzen ideaal: ze vallen makkelijk uit elkaar, en dat is uiteindelijk toch de bedoeling bij soep, en ze geven nog een gezellig kleurtje ook.

Niet leesbaar genoeg? Vooruit, ik typ het even voor je uit. En dan meteen ook een fotootje hoe het ongeveer moet worden.

Nodig voor 2 personen:
200 g rode linzen
1 blik tomaten
1 ui
1 knoflookteen
2 tl kerriepoeder/garam marsala/ras el hanout
100 ml kokosmelk (of Griekse/Turkse yoghurt)
1 citroen
peper en zout

Spoel de linzen af in een zeef. Pel en snij ui en knoflook in stukjes. Doe alle ingrediënten behalve citroen en kokosmelk/yoghurt in een grote pan en voeg 3 glazen water toe. Breng aan de kook en laat circa 20 minuten koken tot de linzen uit elkaar vallen. Pureer met de staafmixer. Zet de pan terug op zeer lag vuur en voeg bijna alle kokosmelk of yoghurt toe, een kneep citroensap en zout en peper. Serveer in kommen met een kringeltje van de rest van de kokosmelk of yoghurt.

Tip: je kunt de soep ook in de magnetron maken. Doe dan alles (behalve citroen en kokosmelk/yoghurt) in een magnetronschaal en verhit circa 10 minuten op half vermogen (check even, want dat verschilt per magnetron).

Mijn tip: fruit fijngesnipperde ui en knoflook eerst even aan in wat olie, dat geeft veel meer smaak. Neem een soeppan met een wat dikkere bodem, dan brandt de boel niet aan.
Toch een beetje te basic naar je smaak? Een handje verse koriander erover pept de boel lekker op.

Dit basisrecept komt zoals gezegd uit het stripkookboek Kook! De Basis, lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookprogramma Smaken verschillen

Jus met gehaktbal

Bananentaartjes

Vorig bericht: « Stripkookboek Kook! De Basis
Volgend bericht: Tompoezen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN