Soms is koken zo simpel, dat je er geen recept bij nodig hebt. Gewoon even kijken wat je nog hebt. Restjes geroosterde kip, wat postelein, asperges (want het is aspergetijd en we moeten te pas en vooral te onpas asperges eten!), gekookt eitje en even snel hupseflups zelfgemaakte dragonmayonaise want nog een half bosje dragon in de koelkast. Zo heerlijk! Daar komen jullie wel uit, toch?
Niet?
OK. Je begint met een geroosterde kip van gisteren.
Die staat nog in de koelkast en die pluk je kaal. Verbijsterend hoeveel kip er nog zit aan een ogenschijnlijk leeggegeten kip. Asperges schillen, in stukjes snijden en koken tot ze gaar zijn, de topjes pas op het laatst toevoegen. Eitjes koken in een ander pannetje, of bij de asperges, dat kan ook. In partjes snijden. Postelein is een bladgroente die in een stamppotje gigantisch slinkt (denk: spinazie), maar als salade een enorme berg is. Dunne sprietige steeltjes erafsnijden, wassen en droogslingeren in de slacentrifuge. En last but not least een mayonaise maken met de staafmixer: 1 eigeel + beetje mosterd + scheutje (dragon)azijn + zout + -peper + ferme scheut olie en dan de staafmixer erop. Wat gehakte dragon erdoor en klaar.
De hele boel door elkaar husselen en dan krijg je dit. Ik zei het al: heerlijk.