• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 juni 2012

Vanilleijs

De winter was koud, de lente heeft dit jaar niet plaatsgevonden, we richten ons nu gewoon op de zomer. Recessie of niet, alle terrassen zijn bezet met naar zon en lucht hunkerende stadse bleekneusjes. Bij mij om de hoek is een gloednieuwe ijswinkel verschenen op de plek van een exclusieve keukenboer die de aanhoudende crisis kennelijk niet heeft weten te overleven. Dat geeft meteen de kriebels om zelf ijs te gaan maken.

Kant-en-klaar: Hertog Slagroomijs light
Inhoud: Geconcentreerde magere melk, slagroom (15,6%), polydextrose, oligofructose, glucosestroop, fructose, glycerol, inuline, emulgator (mono- en diglyceriden), stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, carrageen), aroma’s, zoetstoffen (aspartaam, acesulfaam K).

Weinig dingen geven namelijk zoveel voldoening als zelfgemaakt ijs. Zeker als je eenmaal een ijsmachine hebt, en dat zijn handzame gevalletjes die niet al te begrotelijk zijn, beslist de aanschaf waard. Er is steevast een koelonderdeel dat een etmaal tevoren in de vriezer moet, maar mijn tip is om die er gewoon standaard in te bewaren. Dan is ‘ie paraat als de zelfmaakijskoorts toeslaat.

Waar te beginnen? Bij de basissmaak, vanille. Echte vanille uiteraard. En room, want voor light moet u niet bij mij wezen. Immers, minder vet en minder suiker betekenen steevast ook minder lekker. Tenzij u dol bent op polydextrose, glycerol en aspartaam? Mijn dieetadvies: liever het echte spul en dan níet de hele bak leegeten. Lastig, als het zo heerlijk is. Ook daarvoor heb ik een oplossing: mensen uitnodigen om te helpen oppeuzelen. Is nog gezellig ook.

vanilleijs-zpz

Zelf maken? Mijn recept voor vanilleijs is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Eendenborst met bramen

Blauwe cakejes

Pizza margherita

Vorig bericht: « Salade met kip, asperges en dragon
Volgend bericht: Gouden Windei 2012 »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN