• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

4 oktober 2012

Pasta met pompoen

Weet je nog, die enorme pompoen? Die daarna in blokjes ging? Altijd handig door een snel vegetarisch pastaatje.

Pureer die geroosterde blokjes gedeeltelijk, maar hou wel wat blokjes achter voor de broodnodige bite. Kook de pasta (gewoon, wat je hebt, elke soort korte pasta is goed). Bak intussen een handvol verse salieblaadjes kort knapperig in een koekenpan met hete olijfolie. Schep uit de pan en hou apart. Doe de pompoenpuree in dezelfde pan, eventueel met wat room erdoor en verwarm al roerend. Proef op zout en peper. Doe op het laatst de hele pompoenblokjes er bij (eventueel wat kleiner gesneden als het erg grote bonken zijn). Rasp alvast wat parmezaanse kaas.
Giet de intussen beetgare pasta af en meng door de saus, samen met de helft van de geraspte kaas. Schep in borden en strooi de salieblaadjes erover plus de rest van de kaas. Zo lekker dus meteen opgepeuzeld en vergeten er een foto van te maken…

P.S. Idee voor de volgende keer: stukjes (gerookte) kip of blokjes lekkere chorizo van de slager erdoor.

En de rest van de pompoenblokjes? Daar gaan we morgen wat mee doen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Draadjesvlees uit de Dutch Oven

Piragi (Letse spekbroodjes)

Kerstmenu tussengerecht: Pompoensoep met tijm en peper

Vorig bericht: « Basisrecept: pompoen uit de oven
Volgend bericht: Risotto met pompoen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN