Wat is antipakjesavond?
Pakjesavond, 5 december, is elk jaar weer groot feest, maar is het in Nederland niet elke avond pakjesavond? We eten namelijk wel erg vaak uit pakjes en zakjes. Daarom is 4 december uitgeroepen tot Nationale Antipakjesavond, dé avond waarop lekker eten voorop staat, helemaal zelfgemaakt.
Antipakjesavond kun je gewoon in je eigen keuken vieren, maar in 2012 en 2013 vierden we hem met z’n allen. Maar dan ‘s middags, tijdens de Antipakjesavond-matinee in restaurant Fifteen in A’dam. Een terugblik in foto’s.

De opbouw met 30 standhouders die al vooraf hadden staan bakken, braden en brouwen, danwel ter plekke aan de slag gingen.

Meteen een gezellige drukte nadat om 12 uur de deuren open gingen.

Caponata en mooie kleine taartjes.

Oerpepernoten en allerhande koekjes en cakejes.

Groente met chocola (!) en de superpopulaire hertenstoof.

Chocoladetruffeltaart en 5 kilo versgedraaide pasta. Ernaast zat trouwens iemand met een megapan vol bolognesesaus die eveneens schoon opging, ook al staat zij helaas niet op de foto (zoals het in alle vrolijke hectiek niet lukte om iedereen op de foto te krijgen).

Chocoverwennerijen en de jongste deelnemer met snert.

Piccalilly en margaritaijs.

Knieperties en borrelolijven.

Kruidnootjes, speculaas en linzencurry-met-slakjes.

Appelmoes en versgesigneerde antipakjesboeken (tja, ik was er nou toch).

Zo leuk, een hele tent vol mensen die van lekker eten houden.

Geen pakjes en zakjes, wel volop potjes.

Beide jaren vaste prik: tassen vol lekkers om thuis na te genieten.
Nog meer zin in foto’s? Kijk dan naar de foto-terugblik van foodblogger Kelly, met veel eten in beeld.
https://youtube.com/watch?v=9Cma3MUJYBI