• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

27 februari 2013

Gevulde paprika

Het kookboek Lekker Lang Jong waar ik het gisteren over had, is niet alleen bedoeld om gezonder te leven, maar ook jeugdiger te blijven. Kijk, wie wil dat nou niet? Voor veel recepten heb je helemaal geen buitenissige ingrediënten nodig, zoals bijvoorbeeld dit fleurige ovengerecht van paprika’s gevuld met broccoli en zalm. Nu ja, behalve de verse oregano dan, die is niet overal zo makkelijk te vinden, zeker niet in dit jaargetijde. Gedroogde oregano heeft een ander effect, daar zou ik hooguit één lepel van nemen. Maar verse peterselie doet het ook altijd goed als stand-in.

Nodig voor 4 personen:
4 grote rode of gele paprika’s
200 g zalmfilet, in 4 dunne plakken
500 g broccoli
100 g jongbelegen geitenkaas, geraspt
100-150 ml groentebouillon
1 kleine ui, gesnipperd
1 knoflookteen, gehakt
2 el verse oregano, fijngehakt
2 el olijfolie
zout & peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 200 °C.
Snij de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk en snij in blokjes. Kook blokjes en roosjes samen in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken (Mijn tip: je kunt natuurlijk ook die groentebouillon nemen en die dan natuurlijk niet afgieten door de gootsteen, maar het broccolispul er met een schuimspaan uitscheppen en de bouillon straks hergebruiken).
Fruit ui en knoflook zachtjes in wat olijfolie. Doe samen met de gekookte broccoli en oregano (of dus peterselie) in een blender/keukenmachine en pureer tot een dikke puree. Meng ook driekwart van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Snij uit elke paprika in de lengte een reep van 4 cm breed (Tip van mij: kijk eerst even hoe de paprika een beetje lekker blijft liggen, en snij dan de bovenkant eraf). Verwijder de zaadlijsten en zaadjes maar laat het steeltje zitten. (Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar houdt de boel ook beter bij elkaar.) Vul met de broccolipuree en duw er een plak zalm in. Zet naast elkaar in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem van de schaal. Strooi de resterende kaas erover. Maal er nog wat peper over. Bak in de oven gaar in 25-30 minuten. Lekker met quinoa.

Foto en recept zijn zoals gezegd uit het kookboek Lekker Lang Jong, gebaseerde op De Voedselzandloper. Lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Preikroketten

Kokospudding

Italiaanse aardappelschotel

Vorig bericht: « Kookboek Lekker Lang Jong
Volgend bericht: Lazy Sunday: eten in restaurant La Rive »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN