Terugkijkend kunnen we wel stellen dat ik mijn bul gehaald heb dankzij een tropische verrassing in melkchocolade. Vooral in tentamenperiodes, in de weken dat er druk gestudeerd diende te worden in de bibliotheek, had ik mijzelf wijsgemaakt dat ik recht had op een dagelijkse Bounty ter verhoging van de leerprestaties en ter compensatie van de intellectuele stress. Nu ja, één, het waren er natuurlijk twee, want ze zaten uitsluitend als duo in een zakje. Daarentegen was in die tijd het driedubbelverpakking nog niet uitgevonden, net zomin als de versie met pure chocola. We hebben het over bijna twintig jaar geleden, toen een computer nog iets hoog exotisch was en ik van reizen naar echte bountystranden alleen nog maar kon dromen. In het kader van de zelfbeheersing sloeg ik de dagelijkse studieversnapering niet grootscheeps in, maar kocht ik ze per stuk, in de kantine van de letterenfaculteit. Met als vaste begeleider zo’n vies bekertje automatenthee.
Uit een pakje: Bounty
Inhoud: Suiker, kokos 21%, glucosesiroop, cacaomassa, magere melkpoeder, emulgatoren (soja-lecithine, E471), lactose, botervet, weipoeder, bevochtigingsmiddel (glycerol), zout, natuurlijk vanille-extract.
Nu vraagt u zich af: waarom zou een mens in hemelsnaam Bounty’s willen namaken? Inderdaad, daar is geen enkele reden voor. En toch, in een muitende bui kreeg ik er ineens zin in. Het decoratieve aspect was nog even een dingetje. Die drie karakteristieke ‘flubbeltjes’ lukten uiteindelijk het beste met de achterkant van een koffielepeltje, hoewel ik mijn eigen streepjesdesign-met-een-vork uiteindelijk ook wel chique vond. Enfin, los dus van de decoratie bleek het verrassend eenvoudig en was de smaak ook volgens meneer Koken met Karin ‘net echt’. Voor wie zich een keer helemaal de tandjes verveelt of juist even ontspanning zoekt tijdens studie-activiteiten.
Recept
O nee, Bounty is natuurlijk een merknaam, dus zo mogen we ze niet noemen. Zelf maken? Mijn recept voor Tropische choco-kokosversnaperingen is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.