• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 maart 2013

Tweecomponentensoep

Wat doe je rond etenstijd als het wegens frisse tegenzin niet is gelukt om boodschappen te doen? Dan wordt het restjesavond op basis wat er nog rondslingert in de koelkast. Dat bleek niet veel. Een kommetje doperwtensoep, een slappe pastinaak, een half bakje champignons en twee mottige lente-uien. De doperwtensoep was nog van de snelle-restjesavond-want-geen-zin-om-naar-de-winkel-te-gaan-van-eergisteren. Tja, het heerst…

Soep 1: doperwtensoep
Hoe maak je supersnelle doperwtensoep? Een aangebroken pak doperwten op goed geluk met een restje melk, restje room en de rest water (de doperwten moeten ruim onder staan) aan de kook brengen met zout en peper en eventueel een bouillonblokje. Wat verse kruiden erbij, als je die hebt, maar zelfs die had ik niet. Hooguit 5 minuten koken om de frisgroene kleur te behouden, flink blenderen en klaar is Kees. Daar was nog hooguit één kommetje van over. Dat mocht in een steelpan op een zacht pitje rustig opwarmen.

Soep 2: pastinaak-champignonsoep
Zo ongeveer hetzelfde heb ik gedaan met de pastinaak en champignons, maar niet nadat ik ze in plakjes eerst met een sjalotje even lekker had aangefuit in een pan. Afblussen met een scheutje witte wijn (stond er ook nog), een ferme plens water en restje crème fraîche (moest ook op) erbij, zout en peper en met deksel 10 minuutjes pruttelen. In de blender, met een scheutje Japanse sojasaus voor de zout en pit. Resultaat: één ferme kom soep.

Soep 3: tweecomponentensoep
Voor twee personen zou een mens geneigd zijn om de twee verschillende kommen soep door elkaar te husselen, maar Doe Dat Niet. Dan zit je namelijk met een hoogst onappetijtelijk kleurend eindresultaat waar niemand graag zijn lepel in zit. Dit is typisch zo’n moment voor de Tweecomponentensoep. Eerst soep 1 (de bruine, ietsje dikkere) tot halverwege in een kom. Dan soep 2 (de frisgroene, iets dunnere) uit een schenkkan erbij gieten in een artistiek zwierig patroontje. Beetje lenteui erop en het ziet er reuze cheffy creatief-verantwoord uit. Binnen een kwartier uit en thuis en nog geheel vegetarisch ook.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Franse hete bliksem

Flammkuchen

Doperwten caprese

Vorig bericht: « Bounty’s
Volgend bericht: Street Cover dekselse onderleggers »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN