• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

26 maart 2013

Viscuisine

Viscuisine? Tja, de viscuisine was eerlijk gezegd een beetje van mijn radar verdwenen. Tot ik laatst een mailtje kreeg van een lezeres die anderhalf jaar geleden de aanvraag voor het recept van zelfgemaakte viscuisine had ingediend, en die nog altijd met smart zat te wachten. De verlanglijst voor mijn antipakjesrubriek is weliswaar lang en groeit elke week verder aan, maar dit was een heus urgentiegeval. Met het schaamrood op de kaken spoedde ik mij naar de supermarkt.

Uit een pak: Iglo FishCuisine Bretagne peterselie & citroen
Alaska koolvis 52%, broodkruim, plantaardige olie, uien, plantaardig vet, magere kwark, rijstzetmeel, zout, kruiden, peterselie 0,75%, citroensap 0,5%, boter, specerijen, dextrose, knoflookpoeder

En weet u wat nou zo gek is? Het blijkt helemaal geen viscuisine te heten, maar Fish Cuisine. Zou dat altijd al de officiële naam geweest zijn en is dat ‘viskwiezien’ enkel in de volksmond ontstaan? Zoals captain Iglo ook van fabriekswege een internationale functienaam heeft terwijl niemand hem zo noemt? Bovendien, kijk eens aan, ze zitten niet stil daar aan het cuisine-firmament: er is nu ook een ‘Ocean Cuisine’. Ook met fish, maar dan gepaneerd. Die moet op zijn beurt wachten, eerst de bevroren-vis-met-laagje-smurrie-erop-voor-in-de-oven.

Alleen, welke? Er is een Italiano, een Florentine en een Hollandaise, maar de keuze viel op Bretagne. Waar denkt een mens aan bij Bretagne?
Aan oesters, crêpes en caramel au beurre salé. Niet direct aan peterselie en citroen, maar ach. Omdat het diepvriesvis is, moet het geheel van de kapitein 35 minuten in de oven. Die van mij met verse vis hoeft hooguit tien minuutjes en het mengsel voor erop is in vijf minuten gepiept. Tel uit je winst.


Zelf maken? Mijn recept voor viscuisine is intussen opgenomen in mijn kookboek Zonder pakjes & Zakjes 2, en natuurlijk staat het ook in de dubbeldikke verzamelbundel Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek. Verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via deze website.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Raymond Blanc’s Kitchen Secrets

Tapasp: poffertjes met geitenkaas

Kleine chocoladetaartjes

Vorig bericht: « Street Cover dekselse onderleggers
Volgend bericht: Chocoladetaart met paaseitjes »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN