(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 15 + 30 minuten
Quiche uit eigen tuin bij wijze van onkruidbestrijding. Maar met spinazie uit de winkel kan het ook.
Nodig:
1 vergiet vol zevenbladblaadjes
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
1 ui
1 flinke knoflookteen
3 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte pittig belegen kaas
zout & peper uit de molen
scheutje olijfolie
wat boter en bloem (invetten van de vorm)
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Was het zevenblad goed en laat uitlekken. (Voor spinazie: zie printversie)
- Snipper de ui en fruit in wat olie in grote pan of wok.
- Hak het uitgelekte zevenblad grof en doe erbij.
- Knijp er de knoflookteen boven uit en maal er flink wat peper over en eventueel wat zout.
- Roerbak even en laat dan met deksel op de pan ± 20 minuten zachtjes smoren.
- Laat intussen de plakjes bladerdeeg ontdooien en boetseer ze aan elkaar tot één lap.
- Vet een (spring)vorm (Ø 24 cm) in met boter en bepoeder met wat bloem.
- Doe het deeg erin.
- Doe het zevenblad in de vorm (geen zorgen als het nog wat taai lijkt, dat komt goed in de oven).
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Kluts de eieren los met de room en giet erover.
- Bak in ± 30 minuten gaar in de oven.
Zevenbladpesto:
Hak de blaadjes fijn in de foodprocessor. Voeg 50 g walnoten, een hand geraspte (Parmezaanse) kaas, een klein teentje knoflook en een heleboel olijfolie toe en pureer. Kijk of de consistentie smeuïg genoeg is, anders moet er gewoon nog een scheut olie bij. Proef en eet! Lekker op toastjes, met spaghetti, bij de kip…
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en antizompigebodemtips!