• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

28 augustus 2013

Slavink

De bal is rond. Basiskennis. Toch is er in het boek Gehaktballen, waar ik het gisteren over had, ook ruimte ingeruimd voor een niet-ronde bal. Namelijk voor onze eigen slavink! Jazeker, inclusief Hollandse credits voor de uitvinding. Wel jammer van het commentaar van de Engelse auteur Jez Felwick: ‘Gelukkig smaakt het een stuk lekkerder dan het klinkt’. Grmpf.

Alhoewel, is die tekst wel van de Engelsman? Later zie ik in het colofon namelijk in piepkleine lettertjes staan dat een aantal recepten, waaronder deze, van onze eigen Eke Mariën zijn, en de foto’s van de al net zo Nederlandse Saskia van Osnabruggen. Dus toch geen internationale roem? Enfin, wat maakt het uit. Puik recept!

slavinkenNodig voor 4 personen:
400 g half-om-half gehakt
8 plakjes ontbijtspek
200 ml vleesbouillon (van tablet)
3 beschuiten
1 ei
2 eetl grove mosterd
3 eetl boter
1 theel kerriepoeder
½ theel versgeraspte nootmuskaat
1 theel zout (3 g)
versgemalen peper

Knijp de beschuiten fijn tussen je handen en meng in een kom met gehakt, ei, zout, peper, kerrie en nootmuskaat. Vorm er vier rolletjes van. (Tip van mij: eerst goed kneden, anders vallen ze straks uit elkaar, dan tot een bal rollen, en die een beetje platter rollen tot een dikke kroket). Leg 2 plakjes spek naast elkaar met een kleine overlap en rol de gehaktrolletjes erin.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de slavinken in 3 minuten rondom bruin. Giet de bouillon in de pan en laat de slavinken in 10 minuten gaar sudderen op laag vuur met een deksel op de pan.
Haal de slavinken uit de pan en roer de mosterd door de jus.
“Lekker met geroosterde krieltjes en vanzelfsprekend ‘sla’!”

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Gehaktballen, lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Piccalilly

Opgedofte makreelsalade

Eet Je Mooi in 28 dagen

Vorig bericht: « Kookboek Gehaktballen
Volgend bericht: Culinaire Kalender 2014 ligt in de winkel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN