• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

25 oktober 2013

Tabouleh met scampi van Jeroen Meus

Zoals beloofd vandaag een recept van Jeroen Meus, van het fijne Vlaamse kookprogramma Dagelijkse Kost, uit het gelijknamige kookboek, zoals ik gisteren al schreef. Een fleurige tabouleh met couscous, groenten, kruiden, een geurige korianderpesto en kortgebakken scampi. Feestelijk, maar toch makkelijk genoeg om te dienen als dagelijkse kost.

Nodig voor 4 personen:

Voor de scampi:
16 scampi (maat 16/20)
olijfolie

Voor de tabouleh:
250 g couscous
1 rode paprika
1⁄2 courgette
1⁄2 venkelknol
1 wortel
wat takjes munt
1⁄2 bosje koriander
1 kaneelstokje
1 theel komijnpoeder
1 eetl sesamolie
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl rijstazijn
1 l groentebouillon

Voor de pesto:
1 teentje knoflook
20 g pijnboompitten (of amandelen)
50 g parmezaan
60 g verse koriander
100 ml olijfolie
sap van 1⁄2 citroen

Verwarm de groentebouillon en voeg er kaneelstokje en komijnpoeder aan toe. Laat dit een half uurtje inwerken, zodat de bouillon kruidiger wordt. Snij venkel, courgette en wortel in fijne blokjes. Snij de paprika in heel kleine blokjes (brunoise). Hou de paprika apart. Neem een ruime schotel en meng de couscous met de rauw gesneden groenten erin (behalve de paprika). Giet wat warme groentebouillon over het mengsel van couscous en groenten en laat het vocht een paar minuten intrekken (wellen). Roer af en toe om te controleren of de couscous gaar is. Proef en voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Laat de couscous afkoelen en voeg daarna ook de blokjes paprika toe. Maak een mengsel van sesamolie, de sojasaus en rijstazijn. (Wees voorzichtig met sesamolie, want dat is zeer aromatisch.) Meng dit door de couscous.

Korianderpesto:
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender: knoflook, pijnboompitten (of amandelen), de koriander, schilfers (of geraspte) Parmezaanse kaas en olijfolie. Mix alles tot een smeuïge pasta. Proef en voeg naar smaak nog wat peper, zout en citroensap toe.

De scampi:
Haal het pantser van de scampi en verwijder het darmkanaal. Neem een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Laat de pan flink heet worden! Bak de scampi 1 à 2 minuten aan elke zijde (als je ze te lang laat bakken, worden ze taai). Werk, vlak voor het serveren, de tabouleh af met snippers verse munt en koriander.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Dagelijkse kost 1, lees hier mijn recensie. En Jeroen-fans, koop morgen de Trouw voor mijn uitgebreide interview met hem.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Koken op de camping: couscous

Recept Vegatopia

Vegetarische couscoussalade

Vorig bericht: « Kookboek Jeroen Meus – Dagelijkse Kost
Volgend bericht: Carpaccio met mierikswortelsaus »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN