• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

7 november 2013

Wortels met kruidkoek

Op zoek naar een recept uit het boek Echt Eten waar ik het gisteren over had stuitte ik op veel aanlokkelijke dingen, maar het seizoen en andere praktische bezwaren (hoe kom ik in aan rozenbottels?) deden een hoop gerechten afvallen. Dan maar iets met wortelen, altijd goed. De gestoofde wortels met kruidkoek zagen er prachtig uit op de foto. Bovendien had de grootgrutter ineens gezellig geel, paars en oranje gekleurde wortelen in de aanbieding en lag ergens achterin mijn eigen voorraadkast nog een stukkie kruidkoek, dus dat moest het dan maar worden.karpathios wortel

“Het geeft een lekker mondgevoel vanwege de zachte wortel en de krokante kruidkoek. De specerijen in dit recept zijn de specerijen die voor kruidkoek worden gebruikt.” Aldus auteur Jonathan Karpathios. Die dit gerecht overigens los serveert, als tussengerecht. Maar met gebakken makreel erbij is het ook lekker. Of voor mijn part een balletje gehakt.

Nodig voor 4 personen:
2 bossen bospeen
4 plakken kruidkoek
2 eetl olijfolie
1 eetl boter
1 kaneelstokje
1 theel venkelzaad
1 steranijs
peper & zout

Verwarm de oven voor op 50 °C. Snij de kruidkoek in kleine stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog in de oven tot hij krokant is.
Doe de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem. Breek de kaneel in stukken en doe samen met de overige specerijen in de pan. Laat warm worden. Voeg de schoongeschrapte hele wortels toe. Volgens Jonathan zonder groen, maar een piepklein toefje van een centimeter ziet er altijd zo gezellig uit. Tip van mij: dit recept gaat uit van (dunne) bospeentjes, heb je dikkere wortelen, snij ze dan in de lengte doormidden, anders duurt het eeuwig voor ze gaar zijn. Strooi er wat zout over en schep even om. Stoof ± 20 minuten op laag vuur gaar. Proef of de peen gaar genoeg is en breng op smaak met peper & zout. Strooi de krokante kruidkoek erover.

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Echt Eten van Jonathan Karpathios. Lees hier mijn artikel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

herfstminestrone

Herfstminestrone

De creoolse keuken

Hitte Bill Buford

Vorig bericht: « Kookboek Echt Eten van Jonathan Karpathios
Volgend bericht: Boek Zout, suiker, vet »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN