• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 januari 2014

Het Grote Pakjes & Zakjesdebat 22 januari

Uit een test van de Consumentenbond blijkt verrassend dat consumenten potjespesto lekkerder vinden dan vers gemaakte: verandert onze smaak of kunnen we niet meer proeven? Hoe kan het dat een zakje poeder om los te roeren in een pan koud water in de markt gezet wordt als ‘jouw zelfgemaakte erwtensoep’? Kan en wil de Nederlander nog wel zelf koken? Wat zijn de trends op het gebied van gemaksvoedsel? Hoe nu verder met vet, zout, suiker en smaakversterkers die steeds meer onder vuur liggen? En die E-nummers waar iedereen steeds angstiger voor is, terecht danwel onterecht? Kortom: hoe ziet de toekomst van ons eten, maar vooral onze omgang met koken en eten eruit?
Grote Pakjes en Zakjes Debat
Openbaar debat
Een mooi onderwerp voor een openbaar debat op 22 januari 2014, georganiseerd door NRC Restaurant Café en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Initiatiefnemer ben ik zelf. Al jaren schrijf ik in Trouw en kookboeken over de zin en onzin van pakjes en zakjes en krijg daar veel reacties op van lezers en culicollega’s, maar nooit van de andere kant. De pakjesindustrie, de supermarkten, de voedingswetenschappers: hoe kijken zij eigenlijk aan tegen alle ontwikkelingen?

Wel/niet durven
Daarom zijn nu voor het eerst alle partijen om de tafel gevraagd voor een unieke bijeenkomst tussen levensmiddelenindustrie, voedingswetenschap, retail en culinaire journalistiek. Om onduidelijke redenen weigerde de voedingsindustrie om aan te schuiven, maar (LAATSTE NIEUWS!) we hebben wel een productontwikkelaar bereid gevonden om te komen. Een freelancer, dus die durft wél te praten.

Vier partijen
Bart Fischer (Manager Concept Management Formule Albert Heijn), Tiny van Boekel (hoogleraar Productontwerpen en Kwaliteitskunde op het gebied van levensmiddelentechnologie), Marc Veltman (freelance productontwikkelaar bij o.a. Honig, Heinz en Wessanen) en ikzelf gaan in gesprek onder leiding van moderator Dick Veerman (Foodlog.nl). We rekenen we op een boeiende discussie met positieve insteek over de toekomst van koken en eten in Nederland, inclusief actieve deelname van het publiek. Zowel vakgenoten als consumenten zijn welkom.

Alle info op een rij:
Datum: Woensdag 22 januari 2014
Locatie: NRC Restaurant Café, Rokin 65, 1012 KK Amsterdam
Tijd: 20.00-21.30 uur.
Zaal open vanaf 19.30 uur. Na afloop is het café uiteraard geopend voor napraten-met-een-drankje.
Toegang: € 5,-
Social media: #GPZD

NASCHRIFT:
Het debat heeft intussen plaatsgevonden en het werd een inspirerende, wijd uitwaaierende, bij vlagen hilarische bijeenkomst met een zeer actieve rol voor het publiek. Dat smaakt naar meer… In de tussentijd kun je hier nog van alles lezen:
Mijn opinieartikel in NRC next, het interview in Spits en Nederlands Dagblad, het reactieblog op Foodlog, het verslag van iemand uit de zaal, foodblogger De Voedzame Keuken.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Economy Gastronomy

Lunchen met vis

Kruidige rodekoolsoep

Vorig bericht: « Adriaan de smaakmaker in Maastricht
Volgend bericht: Café Sjiek in Maastricht »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN