De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

11 februari 2014

Basisrecept Kip uit de oven

Kip kan op ontelbare manieren, maar je moet ergens beginnen, als kipdebutant. En dan doel ik specifiek op hele hoen, want de ervaring leert dat veel mensen zo’n beest in zijjn (pardon, haar) geheel ronduit eng vinden. Vandaar die landelijke fascinatie voor laffe kipfilet, om te beginnen in 95% van alle pakjes en zakjes.

Zelf ben ik ook mijn hele jeugd opgegroeid met kipfilet. Pas toen ik als zeventienjarige als au-pair naar Zwitserland vertrok, beleefde ik mijn eerste hele-kip-Erlebnis, een verpletterende ervaring. Kippetje insmeren met zout, peper en olie, uurtje in de oven en klaar is Kees. In totale verbijstering aanschouwde ik het wonder: zelden zulke geurige, knapperige, sappige kip gegeten, en dat met minimale inspanning.hele kip

Uiteraard heb ik intussen vele manieren bijgeleerd om met kip aan de slag te gaan (met allerlei lekkere dingen en boter onder de huid, in folie, in een braadzak, met allerhande garnituur eromheen), maar om bij het begin te beginnen heb ik mijn oersimpele basisrecept voor kip uit de oven op Foodlog gezet. Kan niet mislukken.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Yakitori

Parmezaanse kip van Jamie

Biscotti

Vorig bericht: « Sambal goreng boontjes
Volgend bericht: Culimisser: tekenpotlood voor gebak »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN