Een van de voordelen van culischrijfster zijn, is dat je nogal eens wat krijgt opgestuurd in natura. Zoals deze intrigerend grote doos.
Daarin zat weer een klein doosje.
En weer daarin weer vijf nog kleinere, als een soort luciferdoosjes.
Alleen dan niet met lucifers, maar met reepjes chocola.
Al bleken die stiekem wel korter dan verwacht.
Kortom, een beetje boel verpakking voor iets wat er op het eerste gezicht uitziet als een chique versie van Merci. Elk doosje bevat andere chocola, met elk ook weer een andere vulling. Crème brûlee bijvoorbeeld, of passievrucht met basilicum. Of met iets waarvan ik nog nooit gehoord had, ‘babelutte’, maar het blijkt een soort karamel. Of eigenlijk een soort Belgische boterbabbelaar, vind ik al googlend. Meteen de favoriet.
Verhoudingsgewijs veel vulling, en wellicht voor sommigen onder ons een tikje aan de zoete kant, wat dan wel weer als voordeel heeft dat je er maar een of twee opsmikkelt, dus je doet (ook calorietechnisch) best lang met zo’n doosje.
Afzender: BbyB chocolates. Pas dan lees ik het bijbehorende briefje, waaruit blijkt dat het merk is opgericht door twee Vlamingen: tweesterrenchef Bart Desmidt en chocolatier Jan Verleye. De chocolade is alleen te koop in twee winkels in België, in Brugge en Antwerpen of via de webshop. Je kunt kant-en-klare doosjes kiezen, of een geheel eigen mix maken uit de in totaal 22 verschillende aangeboden smaakcombinaties, en er kan ook nog een naar keuze roze of blauw kaartje bij met een zelf aangegeven boodschap, want er wordt duidelijk gemikt op de cadeaumarkt.
Alleen blijkt zo’n cadeaudoosje met 5 smaken – gloeps! – 21 euro te kosten, danwel het dubbele voor een 10-delig doosje. Plus 9 euro verzendkosten naar Nederland, en zelfs 24 euro als je haast hebt. Best wel heftig. Of klink ik, ehm, nou heel erg Hollands? Kortom, niet iets wat ik zelf zo snel cadeau zou doen, maar alle stille aanbidders zijn hierbij uiteraard van harte uitgenodigd!