• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 juli 2014

Wereldgerecht USA: Blueberry pancakes

Na mijn ode aan het Amerikaanse ontbijt in deel 2 van mijn culinaire wereldreis in Trouw, mag een onvervalst Amerikaans ontbijtrecept natuurlijk niet ontbreken. Geen french toast, geen hash browns, geen eitje sunny side up, geen eggs benedict, geen waffles, maar wel: Blueberry pancakes.blueberry pancakes

Nodig voor ± 16 stuks (kleintjes):
150 g blauwe bessen
200 g zelfrijzend bakmeel
300 ml karnemelk
50 g gesmolten boter
1 volle theel bakpoeder
1 groot ei
wat plantaardige olie om te bakken
snufje zout
Erbij: maple syrup (ahornsiroop, natuurwinkel)

Stap 1. Zeef bakmeel, bakpoeder en een snufje zout samen boven een grote kom.

Stap 2. Giet karnemelk, ei en gesmolten boter erbij en klop 5 minuten met de mixer tot een dik, glad deeg. Het beslag is een stuk dikker dan voor gewone pannenkoeken, maar moet wel makkelijk van een lepel vallen.

Stap 3. Roer (niet mix) bijna alle blauwe bessen erdoor, bewaar wat voor de garnering.

Stap 4. Laat het beslag een half uurtje rusten. Heus, dan bakken ze veel beter.

Stap 5. Verhit een grote koekenpan (of meteen twee) en laat er een klein beetje olie in heet worden.

Stap 6. Schep 2 of 3 opscheplepels beslag in de pan voor kleine pannenkoekjes van ± 7-8 cm doorsnee. Zorg als het enigszins kan dat de bosbessen een beetje eerlijk verdeeld zijn.

Stap 7. Bak ze op niet al te hoog vuur tot de bovenkant droog is en er gaatjes in vallen (± 2 minuten).

Stap 8. Draai dan om en bak ook de andere kant in een à anderhalve minuut licht goudbruin. De bessen zullen openbarsten, dat zorgt voor een mooie paarsblauwe kleur.

Stap 9. Hou ze warm terwijl u de rest bakt. Bijvoorbeeld in een braadslee in een voorverwarmde oven op 90 °C, mits goed afgedekt met alufolie tegen het uitdrogen.

Serveren:
Stapel zoveel pannenkoekjes als u wilt op elkaar, garneer met de achtergehouden bessen en overgiet aan tafel rijkelijk met maple syrup.

TIPS:
• Het kan ook met gewone melk, maar met karnemelk zijn de pannenkoekjes lichter en smeuïger. Ook een idee is om de karnemelk te vervangen door 200 ml yoghurt (naturel, uiteraard) en 100 ml melk.

• Bakken kan ook in boter, maar die verbrandt sneller. Veeg dan tussentijds af en toe de pan schoon met een dikke prop keukenpapier.

• Niet te heet bakken op te hoog vuur, dan worden de pannenkoekjes knapperig in plaats van smeuïg.

Dit was het 2e recept van mijn culinaire wereldreis in Trouw. Volgende week reizen we verder naar Peru. Terug naar aflevering 1 (Frankrijk met coq au vin).

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Thaise gele curry

Komkommersoep met garnalen

Chocolade-macarons

Vorig bericht: « Culinaire wereldreis (2): USA
Volgend bericht: Tip Shanghai: Japans restaurant Shintori »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN