Ik was ‘m bijna vergeten. Het hele jaar lag hij werkloos achterin de kast, terwijl ik er vorige zomer zo’n lol mee heb gehad. Gelukkig vond ik hem weer. Ik heb het over de Twist ’n Sparkle, kort samengevat de bubbelfles. ‘Beverage Carbonating System’, noemen ze het zelf, of in vertaling ‘Systeem voor het koolzuurhoudend maken van dranken’. Van de makers van ISI, je weet wel, die metalen spuitflessen met speciale capsules erin waarmee je in een handomdraai slagroom kunt schudden/kloppen, maar waarmee je vooral van die hippe moussejes en schuimpjes kunt maken, voor wie thuis chefkok wil spelen.
Dit is heel andere koek. Een doorzichtige fles waar je een dop met speciale capsule op draait (helaas dan weer niet dezelfde capsules als die van de slagroomspuit) waarmee je elke mogelijke vloeistof van bubbels kunt voorzien. Gewoon water uiteraard, maar het nodigt natuurlijk vooral uit tot experimenteren met allerlei drankjes, met danwel zonder alcohol. Dikke pret gegarandeerd.
Nadeel: bij gewoon water kun je hem vullen tot 950 ml, bij alle andere drankjes maar tot 720 ml (er staan duidelijke MAX-streepjes op), zoals bij de vlierbloesemlimonade van de foto (lees: kraanwater plus een scheut vlierbloesemsiroop). Bovendien heb je per keer een nieuwe capsule nodig, dus het gaat nogal hard. En oh ja, er kan geen zuivel of olie in. Maar die aandrang had ik toch al niet.