De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

2 september 2014

Aangeklede perencake

(8 punten)

Bereiden: 15 minuten
In de oven: 40-50 minuten

Cake gebakken volgens het oersimpele basisrecept, maar dan aangekleed met blokjes peer, blauwe bessen en amandelschaafsel. In een handomdraai gemaakt.

Nodig:
2 grote handperen (niet al te rijp)
125 g blauwe bessen
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter (kamertemperatuur)
150 g suiker
3 grote eieren (kamertemperatuur)
1 citroen
2 eetl geschaafde amandelen
snufje zout
plus wat extra boter en meel voor de vorm evt. poedersuiker

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Beboter een ronde springvorm (Ø 22 cm) en bepoeder met wat meel.
  3. Mix de zachte boter met de suiker een minuut of 5 ultraluchtig.
  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een geheel.
  5. Rasp de schil van de citroen erboven fijn.
  6. Zeef het meel met een snufje zout boven de kom en mix alles nog even door elkaar.
  7. Doe in de springvorm en strijk glad.
  8. Snij de peren in kleine blokjes. Meng door de bosbessen.
  9. Strooi samen over het cakebeslag, het is een flinke berg.
  10. Daaroverheen gaan de geschaafde amandelen.
  11. Zet iets onder het midden in de oven op het rooster. Laat rijzen en gaar worden in ± 40-50 minuten. Elke oven is anders en er komt natuurlijk ook vocht uit het fruit, dus check met een satéprikker: komt die er in het midden nog nat uit, dan moet de cake nog iets langer. Maar wees alert, cake is snel te droog.
  12. Stort de cake na 10 minuten afkoelen op een taartrooster, dek af met een schone theedoek en laat helemaal verder afkoelen.
  13. Alhoewel, hij is zowel warm als koud lekker. Garneer eventueel voor het serveren met wat poedersuiker.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Groene salade met druiven

Ravioli met rabarber

Kerstmenu tussengerecht: Pompoensoep met tijm en peper

Vorig bericht: « Boerencake
Volgend bericht: Help, de Healthy Kookboeken Hype »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN